5 jel, hogy nem vagy teljesen egészséges - Segítségért kiált a tested

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 jel, hogy nem vagy teljesen egészséges - Segítségért kiált a tested

A testünk minden nap megannyi jelet küld egészségi állapotunkról, fizikai terhelhetőségünkről. A kérdés csak az, figyelünk-e magunkra és észrevesszük-e a figyelmeztető jeleket, vagy legyintünk, és ráfogjuk valamilyen banális okra a tüneteket? Te ne kövesd el ezt a hibát, vedd észre, ha a tested figyelmeztet!

A szájszag mindenkit zavar, nem csak azt, aki szembesül a kínos gonddal, hiszen ez a környezetben tartózkodók számára ugyancsak kellemetlen.

Megint olyan problémáról beszélünk, amit a többség tüneti kezeléssel próbál orvosolni, holott a szájszag gyakorlatilag minden esetben valamilyen betegséget jelez (kivéve természetesen akkor, ha pontosan tudod, hogy egy korábban elfogyasztott étel váltotta ki).

A rossz szagot okozó fogat nagyon gyorsan kezelni kell, ugyanis a gyulladás a szervezet többi részén is problémákat generálhat.

Ugyanígy oka lehet még a szájszárazság is. A szag gyakran a gyomorból ered, ami emésztési gondokra, vagy más szervi problémákra utal.

Leginkább a nők azok, akik borzasztóan sok pénzt, időt és energiát áldoznak arra, hogy szépségüket megőrizzék.

Emiatt aztán szörnyen rosszul érinti őket, ha hullani kezd a hajuk, töredezik a körmük, problémás az arcbőrük, vagy éppen kevésbé egészségesek a fogaik.

Ismerős ez a felsorolás? Akkor minden bizonnyal neked is van valamilyen rejtett betegséget, vagy ásványi-anyag- és vitaminhiányod.

Sokan azonnal a drogériába rohannak, ha megjelenik a testükön a narancsbőr, vagy az arcuk válik zsírossá, holott ezek a problémák a legtöbbször kezelhetetlenek, ha az étkezéseden nem változtatsz.

Ugyanez igaz a körmök és a haj egészségére: ugyan kétségtelenül segít, ha kapszula formájában pótolod a hiányt, mindennek alapja a változatos, kiegyensúlyozott étkezés, ami szinte az összes betegségre gyógyír (de legalábbis segíti a gyógyulást).

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban