Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges - Segítségért kiált a tested

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges - Segítségért kiált a tested

A testünk minden nap megannyi jelet küld egészségi állapotunkról, fizikai terhelhetőségünkről. A kérdés csak az, figyelünk-e magunkra és észrevesszük-e a figyelmeztető jeleket, vagy legyintünk, és ráfogjuk valamilyen banális okra a tüneteket? Te ne kövesd el ezt a hibát, vedd észre, ha a tested figyelmeztet!

Teljesen kimerült vagy Kép forrása: prettygirlsandbourbon.com

A kimerültséget a többség ráfogja egy-egy mozgalmasabb hétre, az ideiglenesen stresszesebb munkakörülményekre, vagy éppen az időjárásra.

Sokakban fel sem merül, hogy az állandó fáradtság nem természetes, és nem kell, hogy az élet velejárója legyen.

Azok, akik gyakran érzik magukat fáradtnak, általában nem gondolnak betegségre, pedig a szűnni nem akaró fáradtság mögött (ami néhány órás extra alvás, némi relaxálás, pihenés ellenére sem enyhül) többnyire az áll.

Gyakorlatilag bármilyen probléma megbújhat a háttérben, komoly betegségektől kezdve olyan könnyen kezelhető gondokig, mint amilyen az ásványi anyag, vagy vitaminhiány.

De azt is kezelni kell, ha az életmódból adódik a krónikus fáradtság, hiszen hosszútávon a túlhajtás bizonyítottan egészségkárosító hatású.

Gondod van az anyagcseréddel Kép forrása: sunad.es

Az étel-intolerancia egyik árulkodó jele, ha bizonyos ételek, italok elfogyasztása után hasmenésed lesz, így az ilyen jellegű problémák általában a helytelen étkezésből erednek.

Ugyanez igaz a székrekedésre is, hiszen, ha nem eszel kellő mennyiségű rostot, nem iszol elegendő folyadékot, akkor gyakorlatilag borítékolhatod, hogy sokkal ritkábban fogod látogatni az illemhelyiséget, mint kellene.

A kor előre haladtával az anyagcsere természetes módon lassul, de sem a túl gyors, sem a túl lassú emésztés nem egészséges.

Mindenki ismeri a saját testét, így neked is érdemes figyelned, változik-e valami! Van, amikor normális a gyorsabb anyagcsere, például egy stresszes időszak során, és a lassú is, mint például a terhesség alatt, de ha nincs ilyen kézzelfogható ok a háttérben, akkor a változás egy tünet, amire ajánlatos odafigyelned.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?