4 jel, hogy nem normális a menstruációd

Nagy Niki
Írta: ,

A menzeszed nagyon sokszor produkálhat olyan tüneteket, amikhez nem vagy hozzászokva, de ezek nagy része teljesen ártalmatlan dolog, és nem kell túlgondolni. Van viszont néhány olyan jel, amik miatt érdemes lehet orvoshoz fordulnod - ezeket soroljuk most fel, hogy tudd, mire kell figyelned.

1. Szokatlanul erősen vérzel

Mindenkinek teljesen más a menstruációja, van, aki éppen csak vérezget egy kicsit, és van, aki hosszú ideig, erősen vérzik. Baj akkor lehet, ha korábban az előbbi csoportba tartoztál, hirtelen viszont átkerülsz a másikba, mindenféle előjel és fokozatosság nélkül.

Ez általában már jelenthet valamilyen komolyabb orvosi problémát, mint például miómát, a hormonháztartás felborulását, vagy pajzsmirigyproblémákat, de könnyen lehet, hogy egyszerűen a stressz miatt jelentkezik.

Egy orvosi kivizsgálás ártani semmiképpen sem árthat, és legalább megtudod, hogy mitől vérzel olyan erősen.

2. Nagyon fájdalmas görcsök

A menstruációs görcsök senkinek sem kellemesek, van, aki ilyenkor inkább be sem megy dolgozni vagy az óráira, annyira rosszul érzi magát. Ha azonban azt veszed észre, hogy a korábbiakhoz képest sokkal erősebbek a fájdalmaid, az már jelezhet gondot. Főleg akkor lehet baj, ha a fájdalom nem reagál olyan gyengébb fájdalomcsillapítókra, és annyira erős, hogy nem tudsz tőle semmit sem csinálni aznap. Ilyenkor inkább nézesd meg magad az orvosoddal, hogy kizárjátok a komolyabb rendellenességek lehetőségét, és megoldást találjatok a problémára.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba