5+1 figyelmeztető jel, hogy nem iszol elég vizet – Sürgősen változtatnod kell

Stumpf Bea
Írta: ,
5+1 figyelmeztető jel, hogy nem iszol elég vizet – Sürgősen változtatnod kell

Untig ismételt már, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, de sajnos még mindig nem vesszük elég komolyan a dolgot. Az egész napos pörgés közben sokszor nem is érezzük magunkat szomjasnak, és a nap végén csak azt vesszük észre, hogy alig fogyott az asztalunkon várakozó ásványvízből. Ha neked is ismerős ez a helyzet, íme néhány olyan jel, ami arról árulkodik, hogy bizony sürgősen változtatnod kell az egészséged érdekében!

Kiszárad a bőröd Kép forrása: amillapihl.no

Fontos, hogy odafigyelj a bőröd jelzéseire, hiszen számtalan egészségügyi probléma produkál tüneteket a bőrfelületen is. Ha valami nincs rendben, kiütések, pattanások, száraz vagy olajos foltok jelennek meg rajta, és ha tudod, hogy mi mit jelent, akár térképként is olvashatsz róla.

Ha folyton száraz az ajkad vagy az arcbőröd, nem biztos, hogy szimplán csak ilyen a bőrtípusod – ha mindez még szemszárazsággal is párosul, akkor nagyon valószínű, hogy a nem megfelelő folyadékbevitelt jelzi így tested.

A fogyókúra ellenére csak felszedsz Kép forrása: makelifeeasier.pl

Ha ismerős a szituáció, hogy már hónapok óta egészségesen étkezel, rendszeresen mozogsz és szigorúan odafigyelsz a nassolásokra is, de mégsem jön a várt eredmény, akkor lehet, hogy a folyadékbevitelben kell keresned a hibát.

Amikor ugyanis nem iszol elég vizet, lelassul az anyagcseréd, ami gátolja a zsírégetést, és nagyobb valószínűséggel alakulhat ki úszógumi is a hasad körül.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)

Egészség és életmód

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni