5+1 szokatlan jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Kovács Andrea
Írta: ,
5+1 szokatlan jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Kép forrása: instagram

Nem mindenkinek van problémája a cukorral, hiszen a kávéját cukorral issza, ebéd után természetes egy adag desszert és az esti nasi is megszokott. Amikor cukrot eszel, megemelkedik a vércukorszinted, ami utána gyorsan le is esik, ezért ha egy cukros üdítő után szédülést, túlzott felpörgést vagy egyéb kellemetlen tüneteket tapasztalsz, akkor a cukornál keresd a hibát. Lássuk milyen tüneteket produkálhat még a tested, ami azt üzeni, hogy elég a cukorból!

Érzelmi hullámvasút Kép forrása: locari.jp

Mivel nők vagyunk, ezért nehéz megállapítani, hogy mitől lesz hirtelen jó kedvünk és mitől esünk öt percre mély depresszióba, ezt sokszor magunk sem tudjuk (mit várunk tehát a férfiaktól?).

Ha mostanában gyakran tapasztalsz hangulatingadozásokat – és ezek nem csak azon a bizonyos néhány napon jelentkeznek, akkor érdemes egy kis extra energiát fordítanod az étkezésedre.

Rendszeresebb, egészségesebb és változatosabb, ezek a kulcsszavak, amiket követned kell!

Nem tudsz aludni éjszaka Kép forrása: bloglovin.com

Bármilyen hihetetlen, de az étkezés és az alvás nagyon szorosan összefüggenek, nem véletlen tehát, hogy ha nem megfelelően étkezel, akkor az éjszakák sem lesznek olyan pihentetőek, mint szeretnéd.

Persze sok más tényező is befolyásolhatja az alvást, ilyenek például a stressz vagy a túlzott koffeinbevitel, de tény, hogy a magas cukorbevitel is bezavarhat a képbe.

Tipp: Próbáld ki először azt, hogy délután és az esti órákban már nem eszel és iszol cukros élelmiszereket és figyeld meg, hogy változik-e valami!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv