5+1 furcsa jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Stumpf Bea
Írta: ,
5+1 furcsa jel, hogy a szervezeted nem bírja a cukrot

Kép forrása: instagram

Nem mindenkinek van problémája a cukorral, hiszen a kávéját cukorral issza, ebéd után természetes egy adag desszert és az esti nasi is megszokott. Amikor cukrot eszel, megemelkedik a vércukorszinted, ami utána gyorsan le is esik, ezért ha egy cukros üdítő után szédülést, túlzott felpörgést vagy egyéb kellemetlen tüneteket tapasztalsz, akkor a cukornál keresd a hibát. Lássuk milyen tüneteket produkálhat még a tested, ami azt üzeni, hogy elég a cukorból!

Nem tudsz aludni éjszaka Kép forrása: bloglovin.com

Bármilyen hihetetlen, de az étkezés és az alvás nagyon szorosan összefüggenek, nem véletlen tehát, hogy ha nem megfelelően étkezel, akkor az éjszakák sem lesznek olyan pihentetőek, mint szeretnéd.

Persze sok más tényező is befolyásolhatja az alvást, ilyenek például a stressz vagy a túlzott koffeinbevitel, de tény, hogy a magas cukorbevitel is bezavarhat a képbe.

Tipp: Próbáld ki először azt, hogy délután és az esti órákban már nem eszel és iszol cukros élelmiszereket és figyeld meg, hogy változik-e valami!

Kipattogzik a bőröd Kép forrása: keikolynn.com

Ha folyamatosan azt tapasztalod, hogy a bőröd kipattogzik, pattanásos és problémás, akkor biztos, hogy az étkezésed is közrejátszik a dologban. Persze valószínűleg a hormonok vagy a genetika is ludas, de az első tüneteket mindig a bőröd is jelzi.

Ha néhány napig kirívóan sok cukros ételt ettél vagy alkoholt ittál és ezt követően jelennek meg a pattanások, akkor egyszerű a megoldás, kevesebb cukor, szebb, sima bőr.

A túl sok cukor gyulladást is okozhat a szervezetedben, amit az arcbőröd különböző területeken jelez. Érdemes odafigyelned rá!

 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!