Eképpen vezesd ki a nehézfémeket a szervezetedből – valószínűleg benned is vannak

Marity Mira
Írta: ,

Amióta kikerültünk az anyaméhből, szervezetünk minden nap több ezer mérgező anyagnak van kitéve. Óhatatlanul belekerülnek a peszticidek – vagyis növényvédő vegyszerek – az elfogyasztott zöldséggel és gyümölccsel. Minden lélegzetvétellel szennyező ágenseket szippantunk be, és számtalan egyéb toxin károsítja a testünket. A legrosszabbak közé tartoznak a nehézfémek.

Ezek vannak benned is

A nehézfémek közül leggyakrabban az ólom, a higany, a kadmium és az arzén kóros mennyiségét lehet kimutatni a szervezetben. Ezek a speciális fémek sokféle módon juthatnak a testbe, és kimutathatóak a vérből vagy vizeletből, de akár a hajból és a körömből is. Akit intenzívebb szennyeződés ér, annak a szöveteiben lerakódnak a fémek, és lassan, de biztosan kialakuló általános rossz közérzetet okoznak.

Ez lehet az egyik oka annak, ha valaki nem érzi magát egészségesnek. Ha fennáll a mérgezés, az ember hiába próbál egészségtudatos életmódot folytatni, az eredményét akkor sem érzi. Olyan ez, mintha megpróbálnánk Jenga tornyot építeni, de valaki mindig kihúzná az alsó darabokat.

Így érzed magad, ha érintett vagy

Hogyan vezesd ki a nehézfémeket a szervezetedből – valószínűleg benned is vannak

A krónikus nehézfém toxicitásnak vannak általános jelei. Ilyen az, ha valakit állandó fáradtság gyötör, folyamatos emésztési panaszai vannak és az agyi kapacitása érezhetően gyengül. Felléphetnek immunproblémák is és állandó erős fejfájás. Az ízületek elkezdenek fájni és a bőrön szokatlan kiütések jelennek meg.

A mérgezést laboratóriumi vizsgálattal lehet kimutatni, de a diagnosztikai képalkotó módszerek is segítenek megállapítani, hogy érintett vagy-e.

Mivel a nehézfémek csendesen szabotálják az egészséget, fontos, hogy tisztában legyél azokkal a módokkal, ahogy bejuthatnak a szervezetedbe, így lépéseket tehetsz annak érdekében, hogy elkerüld őket, és a lehető legjobb egészségügyi potenciállal éld az életedet.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra