Négy lefekvés előtti szokás, ami miatt nem fogsz jól aludni

Kovács Andrea
Írta: ,
Négy lefekvés előtti szokás, ami miatt nem fogsz jól aludni

Késő esti sport vagy éppen éjszakai nassolás? Nem csak reggel, lefekvés előtt is lehetnek olyan rossz szokásaid, melyek akadályozzák a pihentető alvás, sőt kifejezetten veszélyesek az egészségedre. Nem árt, ha vigyázol velük!

Nem készülsz fel a pihenésre Kép forrása: badwitch.es

Manapság rengetegen küzdenek alvászavarral, aminek nem csak a stresszes és túlhajszolt életmód az oka, hanem az is, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk kikapcsolni.

Lefekvés előtt a Facebookot és az Instagramot böngésszük, esetleg a TV-ben nézünk egy olyan műsort, ami valójában nem is érdekel minket – pedig ma már bizonyított tény, hogy a képernyők bámulása megnehezíti és felborítja a normális alvási ciklust, aminek hosszú távon nagyon káros következményei lehetnek.

Este az a legjobb, ha hagysz magadnak időt az ellazulásra – TV és internet helyett inkább merülj el egy regényben!

Túlzásba viszed a vacsorát Kép forrása: eatthis.com

Te is egész nap halogatod az étkezéseket és nem táplálkozol kiegyensúlyozottan?

Nos, ennek egy eredménye egész biztosan lesz: estére teljesen kiéhezel, majd alaposan bevacsorázol.

És hogy mik a várható következmények? Záros időn belül megjelennek a plusz kilók, kevésbé lesz pihentető az alvásod, és nagyobb eséllyel alakulnak ki nálad olyan problémák, mint a cukorbetegség, vagy éppen az érelmeszesedés.

Vacsorára már semmiképpen sem ajánlott magas zsír- és szénhidráttartalmú ételt fogyasztanod, egyedül a sovány fehérje jöhet szóba sok-sok friss zöldséggel. A jó hír, hogy ha napközben változatosan táplálkozol, este nem lesz nehéz betartanod ezt az alapszabályt.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!