10 náthaűző gyógytea, amit ki kell próbálnod, mert finom és hatásos is

Kató Iringó
Írta: ,

Télen igyekszünk elkerülni a megfázást különböző immunerősítő módszerekkel, de sajnos így is előfordul, hogy bekapunk egy-egy vírust a hideg hónapok alatt. Ilyenkor többnyire minden nehezünkre esik: kivéve a pihenést és a teaivást. Utóbbihoz hoztunk most 10 náthaűző teát, melyeket érdemes bedobnod a fránya megfázás ellen, hogy mielőbb meggyógyulj. Ezen kívül megelőzés miatt, immunerősítésre is ajánlott ezeket kortyolgatni, nem csak akkor, amikor már kialakult egy betegség!

Az alábbi 10 teatípusból 2 púpozott evőkanálnyi teafűre önts rá 0,5 liter forró vizet, majd hagyd állni kb. 10-15 percig.

Ezután szűrd le a teát és még melegen kortyolgass el belőle 1-2 bögrével, lehetőleg édesítés nélkül.

Ha esetleg fáj a torkod is, akkor egy kis mézet persze bevethetsz a cél érdekében. Miután megittad a gyógyteát, pihenj le és várd a hatást.

A flavonoidokat, illóolajat, cseranyagot és nyálkaanyagot tartalmazó hársfavirágból készült tea köptető, nyákoldó és izzasztó hatással rendelkezik.

Ráadásul az íze is nagyon finom, így azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik amúgy tartanak az ominózus „gyógytea” íztől. 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!