10 náthaűző gyógytea, amit ki kell próbálnod, mert finom és nagyon hatásos is

Kovács Andrea
Írta: ,

Télen igyekszünk elkerülni a megfázást különböző immunerősítő módszerekkel, de sajnos így is előfordul, hogy bekapunk egy-egy vírust a hideg hónapok alatt. Ilyenkor többnyire minden nehezünkre esik: kivéve a pihenést és a teaivást. Utóbbihoz hoztunk most 10 náthaűző teát, melyeket érdemes bedobnod a fránya megfázás ellen, hogy mielőbb meggyógyulj. Ezen kívül megelőzés miatt, immunerősítésre is ajánlott ezeket kortyolgatni, nem csak akkor, amikor már kialakult egy betegség!

Csipkebogyó tea Kép forrása: Shusha/Depositphotos.com

A csipkebogyó híres a benne rejtőzködő rengeteg C-vitaminról: egy pici csipkebogyó több C-vitamint tartalmaz, mint egy egész citrom, ezért nagyon fontos, hogy a csipkebogyó tea készítésekor ne forrásban lévő vizet használjunk, mert az képes lebontani a csodás C-vitamint.

A csipkebogyó teát immunerősítő hatása miatt megelőzésre is használhatjuk, de fennálló betegség esetén is bátran kortyolgathatjuk.

A flavonoidokat, illóolajat, cseranyagot és nyálkaanyagot tartalmazó hársfavirágból készült tea köptető, nyákoldó és izzasztó hatással rendelkezik.

Ráadásul az íze is nagyon finom, így azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik amúgy tartanak az ominózus „gyógytea” íztől. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!