Nagyobb eséllyel kaphatod el a koronavírust, ha ezek a szokásaid

Szirák Viki
Írta: ,

A koronavírus idején sokkal fokozottabb figyelemre van szükségünk az élet minden terén. A bevásárlásnál, ügyintézésnél, és a takarításnál is óvatosabbnak kell lennünk, bizonyos szokásainknak pedig egy időre búcsút kell intenünk. Már csak azért is, mert az alábbiak miatt nagyobb eséllyel kaphatod el a fertőzést!

Jelenleg sokan megtehetik azt, hogy otthonról dolgoznak, de sajnos nem mindenki ilyen szerencsés.

Rengeteg olyan munkakör létezik, amit házon belülről nem lehet elvégezni, ezért nekik muszáj a koronavírus idején is bejárni a munkahelyükre.

Itt követheted el a legtöbb hibát! Az egyik, hogy a céges bögréket használod, hiszen ezek kutatások szerint amúgy is nagyon sok kórokozót rejtenek magukban, de most még nagyobb veszélyt jelenthetnek.

Ugyanez igaz a kancsókra, evőeszközökre is. Hajlamosak vagyunk a szokások rabjaivá válni, és ezeket mind úgy használni, hogy fel sem merül bennünk, hogy gond lehet velük, de most jobb, ha egy időre inkább otthonról viszed a szükséges eszközöket. Ha pedig berakod a mikróba az ételt, utána rögtön moss kezet!

Már számtalan felmérés bizonyította, hogy a nem megfelelően tisztított kézszárító a baktériumokat ráfújja a kezedre.

A gond, hogy míg te nyugodtan megérinted az arcodat, mert azt gondolod, hogy kézmosás után tiszta a kezed, igazából rengeteg kórokozót juttathatsz be a szervezetedbe.

Jelenleg nem igazán tudunk kimozdulni otthonról, de a boltok egy része délután 3-ig nyitva van, így meglehet, hogy a plázában jársz, és használod a mosdót is.

Hogy megelőzd a fertőzésre való esélyt, most véletlenül se használd a kézszárítót, helyette inkább papírtörlőbe, zsebkendőbe töröld a kezed!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba