Ezt műveli a tetoválás a bőröddel

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Ezt műveli a tetoválás a bőröddel

Tetoválást csináltatni fáj, utána nyűg kenegetni, amíg hegesedni nem kezd, aztán meg lehet, hogy megbánjuk, mert egy életre a bőrünkön marad – ez mégsem tántorít el minket attól, hogy televarrassuk magunkat mindenféle motívumokkal. Bár ősi hagyománya van, pontosan csak mostanában kezdünk rájönni, mitől is marad szép és tartós egy tetoválás.

Nem mindegy, hova jut a tinta Kép forrása: shopstyle.com

Nem tudni, ki találta ki először, hogy ha a bőr irharétegébe fecskendez valamilyen tintaszerű anyagot, az hosszú távon megmarad, és nem kopik el igazán.

A módszer lényege abban van, hogy a bőr melyik rétegébe lövöd a színezőanyagot – ha például tollal a bőrödre írsz, az csak a legfelső rétegig, a felhámig jut, ami gyorsan kopik, így nem marad meg sokáig.

A szobádban található por 70-80 százaléka például a felhámod elhajt bőrrészei – undorító, de valójában elég sokat koptatod a testedet.

Mindenhol máshogy fáj Kép forrása: jawdropink.com

Mivel a tested minden részén más és más vastagságú a bőr alatti zsírréteg, egyes területeken jobban fog fájni a tetoválás, másokon meg sem fogod érezni.

Ahol kevesebb a zsír, nagyobb fájdalmat érzel – ilyen terület az alkar, a lábfejed teteje, a csuklód vagy a bordáid környéke.

Persze alapvetően minden azon múlik, hogy mekkora a fájdalomküszöböd – ha egyébként magas, és nehezebben érzel fájdalmat, egy tetoválás sem fog fájni, ha viszont minden apróságra felszisszensz, érdemes olyan profi tetkóst választani, aki képes kíméletesen végezni a munkáját.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?