Mit tegyél, ha nem fogyni, hanem hízni szeretnél?

Kató Iringó
Írta: ,

Nem mondunk újat azzal, hogy a fogyás témája hihetetlenül népszerű: a TV, a magazinok, a fórumok és a személyes beszélgetések is tele vannak a legújabb fogyókúra tippekkel. Mindig mindenki a fogyás titkát keresi, hiszen a legtöbbünk szívesen leadna pár kilót – igen ám, de vannak, akik nem fogyni, hanem éppen hízni szeretnének! Ők is ugyanolyan gátlásosak lehetnek, mint a fogyni vágyók, és a ruhavásárlás nekik sem egy gyalog galopp. De hogyan érdemes nekikezdeni a hízókúrának?

Miért sovány valaki? Kép forrása: tumblr, desvre

Erre többféle magyarázat is lehetséges, de hogy csak egy párat említsünk: például a soványság lehet alkati adottság, amikor valaki a felmenőitől örökli a vékony géneket. Biztosan a Te ismeretségi körödben is van olyan, akinek legszívesebben nehezéket raknál a zsebébe szeles időben – de nincs min csodálkozni, hiszen ilyen volt az anyukája és a nagymamája is.

A soványság hátterében még az is állhat, hogy az illetőnek túl gyors az anyagcseréje, tehát bármennyit eszik, nem hízik, hiszen nincs rá idő.

Ezen kívül az is előfordulhat, hogy valakinek egy adott élethelyzetben a túl sok stressztől nincs étvágya, alig eszik, így nagyon lefogy.

De nézzük meg, mikor is érdemes megfontolni a hízókúra elkezdését!

Mikortól kellene hízni és miért? Kép forrása: tumblr, netzflackern

A BMI index jó kapaszkodó lehet, az interneten jó pár kérdőív fellelhető, amellyel kiszámolhatod a sajátod. A szakértők szerint, ha a végeredmény kevesebb 18,5-nél, akkor megvan az ítélet: híznod kellene, mert túl vékony vagy.

Jó tudni, hogy akárcsak a túlsúly, a túlzott soványság sem normális állapota a szervezetnek, ezért érdemes a végleteket kerülni, és megtalálni az arany középutat.

Ha nem is a szépség, de legalább az egészség miatt: kórosan soványan ugyanis előfordulhat, hogy fáradékonyabb vagy, esetleg könnyebben meg is betegedhetsz.