Mindig ugyanott jelenik meg a pattanásod? Erre utalhat!

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy pattanás önmagában is bosszantó, de mi van, ha türelmesen kivárod, hogy eltűnjön, aztán egyszer csak ismét megjelenik a semmiből? Lehet, hogy ilyenkor már érdemes nem csak a kis piros pöttyel, de a kiváltó okaival is foglalkozni.

Az arcon megjelenő elváltozásokból következtetni az általános egészségügyi állapotodra évezredes gyakorlat, az ősi kínai orvoslásban is ismerik.

A technológia az idők során ugyan finomodott, de a lényeg ugyanaz maradt: a mindig újra és újra megjelenő pattanás elhelyezkedéséből következtetnek arra, hogy milyen egészségügyi problémád lehet, aminek valamilyen hormonális változás a következménye, ez pedig a pattanás megjelenéséhez vezet.

A kínai orvoslás szerint az alapprobléma kezelésével eltűnik a makacs és vissza-visszatérő pattanás is.

Felülfertőződés Kép forrása: obencem/depositphotos.com

Igaz, hogy egy pattanás kinyomása komoly elégedettséget válthat ki, de mégsem biztos, hogy olyan jó ötlet így megszabadulni a kis bajkeverőtől, mert lehet, hogy átmenetileg javul a helyzet, de így megnyitsz egy csatornát a bőrödön, amin keresztül szabadon juthatnak be a baktériumok.

A fertőzés következtében pedig a kinyomott pattanás helyén hamarosan újabb jelenik meg, majd ha azt kinyomod, még újabb, és így tovább.

Ha ugyanaz a pattanások mindig, makacsul visszatér, és egyre nagyobb vagy gyulladtabb felületen, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, aki szakszerűen és sterilen távolítja azt el, így nem csak végleg megszabadulhatsz tőle, de egy maradandó heg kialakulásától is megkíméled magadat.