Minden reggel egy pohár vízzel indítottam: ez történt a testemmel

Kovács Andrea
Írta: ,
Minden reggel egy pohár vízzel indítottam: ez történt a testemmel

Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

Jól tudjuk, hogy mennyire fontos elegendő vizet inni napi szinten, de bármennyire is sok pozitív hatása van ennek, mégis könnyen megfeledkezünk róla. Ülünk a munkahelyünkön már órák óta, és azon kapjuk magunkat, hogy egy-két decinél többet még nem is ittunk. Sőt, ha jobban belegondolunk, otthon is csak egy kávé fért bele az időnkbe, és bár természetesen az is folyadéknak számít, közel sem olyan egészséges, mint a víz.

Összesítés Kép forrása: cindyjinette.com

Noha hatalmas mértékű változást nem tapasztaltam, mégis pozitív eredménnyel zárult a teszt. Ismét bebizonyosodott, hogy a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít abban, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, egészségesebbek maradjunk, és nem utolsó sorban több figyelmet fordítsunk saját magunkra. Ez a teszt tökéletes megoldás volt erre, és a jövőben is minden reggelemet egy pohár vízzel fogom indítani!

Ha te is ki szeretnéd próbálni a módszert, érdemes bizonyos szabályokkal megismerkedned. A legtöbben azt javasolják, hogy reggel, még fogmosás előtt igyál meg egy pohár vizet, és fokozatosan emeld az adagot.

Ezt követően ne egyél és ne igyál semmit háromnegyed órán át (kábé míg beérsz a munkahelyedre), majd ott nyugodtan egyél és igyál. Ezt követően 2 órán át várj az ebéddel, és próbáld meg betartani ezt a napi rutint.

A beszámolók szerint már ez a vizes módszer is segíthet abban, hogy helyre álljon az anyagcserénk, és ne legyünk állandóan éhesek.

Sajnos nálam is előfordul, hogy nincs időm otthon reggelizni, ezért vagy útközben, vagy a munkahelyemre beérve eszek valamit.

Ebből fakad, hogy általában már a buszon majd' éhenhalok, de miután éhgyomorra ittam vizet, azt tapasztaltam, hogy csak később kezdtem el megéhezni.

Sőt, néha már inkább csak tízóraiztam, mert ennél korábban nem jött meg az étvágyam.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!