Ez válthatja ki a migrént – Egy új kutatás szerint

Nagy Niki
Írta: ,
Ez válthatja ki a migrént – Egy új kutatás szerint

Egy friss kutatás kimutatta, hogy sajnos nincs más lehetőséged, mint egy trópusi szigetre költözni, ha nagyon fejfájós vagy – úgy tűnik ugyanis, hogy a migrén közvetlenül a D-vitamin hiányához köthető, amit leginkább a napfény segítségével vihetsz be a szervezetedbe.

Lehet, hogy megvan az oka Kép forrása: foodmatters.tv

Egy friss kutatás kimutatta, hogy azok a tinédzserek és fiatal felnőttek, akik migrénben szenvedtek, általában három dologból nem vittek be eleget a szervezetükbe: riboflavinból, Q10-koenzimből vagy D-vitaminból.

Az egész nem játék egyébként, hiszen a vitaminhiány nagyon komoly testi problémákat is okozhat – például a B12-vitamin hiánya az idegsejtek károsodását is előidézheti.

A nem elegendő D-vitamin-bevitel tehát előidézheti a migrént, vagy legalábbis rosszabbá teheti, de a kísérlet szerint a női alanyoknál a Q10-koenzim – ami energiát termel, és segíti a sejtek növekedését – hiánya is nagyban hozzájárult a fejgörcsök kialakulásához.

Migrén vagy fejfájás? Kép forrása: no-aesthetic.tumblr.com

Nem mindegy, hogy egyszerűen fejfájós, illetve frontérzékeny vagy, vagy pedig migrénben szenvedsz. Utóbbi ugyanis nagyon meg tudja keseríteni az életedet: rohamokban törhet rád, és általában annyira erős, hogy nem igazán tudsz másra koncentrálni.

A nők 17 százaléka, míg a férfiak 16 százaléka szenved migréntől, és gyakran egyéb tünetek is kísérik, mint émelygéshányásfényérzékenység és hangérzékenység.

Akár órákig, sőt, napokig is tarthat, és lehet olyan erős, hogy tényleg semmi másra nem tudsz figyelni, csak a kínzó fájdalomra.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv