A menstruáció szívás! Ezeket mantrázd magadnak és felvidulsz a havid alatt

Írta: ,

Leszámítva az első néhány alkalmat, amikor menstruálni kezdtél (és összekötötted a vérzést a nővé válás folyamatával), bizonyára te sem vagy túlságosan hálás ezért a természetes folyamatért. Mégis, amíg változókorba nem érsz, vagy nem esel át valamilyen beavatkozáson, betegségen, a menstruáció a hétköznapjaid része lesz. De milyen mantrákkal vigasztalhatod magadat ebben a néhány nehéz napban?

„Csak pár nap az egész”

Az egyik legjobb dolog, amit mantrázhatsz magadnak, hogy a menstruációd csupán pár napig fog tartani. Sokakat egyébként nem is annyira a nehéz napok viselnek meg, hanem inkább az előttük levő időszak, a PMS. Ezzel együttvéve már azért nem csak egy-két napról beszélünk, de általában jellemző, hogy akinek a PMS nehezebb, annak könnyebb a menstruációs időszak, és aki utóbbival küszködik, az könnyebben átvészeli a PMS-t. Ami biztos: az egész hónapot tekintve a menstruáció nem túl hosszú, ezért nem is kell, hogy tönkretegye az egész hetedet.

„Ez azt jelzi, hogy minden rendben odalenn”

Nagyon pozitív megközelítés a menstruációra természetes folyamatként tekinteni, hiszen lényegében az. A fiatal és egészséges nők menstruálnak. Ha valaha szeretnél gyermeket, akkor azért, ha pedig már van, akkor azért lehetsz hálás a menstruációdnak.

A havonta jelentkező vérzés azt jelenti, hogy odalenn minden rendben van, a hormonok összetett játékának ez az egészséges eredménye. Nyilván más a helyzet akkor, ha egészségügyi gondod van, amivel természetesen foglalkoznod kell, de ha egyébként nem küzdesz semmilyen problémával, akkor a menstruációra tekinthetsz egy rendszeres visszacsatolásként, amit a szervezeted küld számodra.

„Minőségi termékekkel ápolom magam”

Ha bekerül valami a testbe, mint ahogyan a tampon is, az készüljön természetes és vegyszermentes anyagból. Azzal, hogy nem ártok magamnak, máris megnyugodtam, hiszen tettem valamit magamért, megadtam a testemnek a legjobbat és ezzel a problémám is minimálissá válik. Ha pedig betétre esik a választás, akkor rendelkezzen szuper képességekkel, mint az azonnali folyadékelnyelés, vagy a légáteresztő képesség a szellős érzésért.

Bien tipp: Érdemes ezért ezeket a termékeket is célzottan beszerezned és Softelle tamponokat választanod, amik ellenőrzött biogazdaságból származó pamutból, tehát teljesen vegyszermentes, természetes anyagból készülnek, így az egészségedre teljesen ártalmatlanok és ráadásul biológiailag lebomlók.

„Ez a természet rendje”

Nos, nagyon jelentős részben a beletörődés felelős a boldogságunkért. Beletörődünk abba, hogy amin nem változtathatunk, az kérlelhetetlenül ott lesz az életünkben, és abba is, hogy amin változtatni tudunk, azért általában fáradoznunk kell. Ez igaz a menstruációra is, hiszen manapság már lehet enyhíteni a fájdalmon, eltolni, vagy akár meg is szüntetni a vérzést, a termékenységet. Ha ezekhez az eszközökhöz nem akarsz nyúlni, akkor marad az elfogadás, és annak mantrázása, hogy ezen nem tudsz, és igazából nem is akarsz változtatni. Akkor meg minek egyáltalán foglalkoznod vele? Ha úgy tekintesz rá, mint az életed természetes részére, akkor sokkal könnyebb elfogadni ennek a pár napnak a meglétét, mintha minden erőddel küzdenél ellene.

„Most jár egy kis extra kényeztetés!”

Ha valamikor, akkor a hónapnak ebben a szakaszában minden nőnek jár egy kicsit több a jóból. Te is így érzed? Teljesen jogos, ugyanis a hormonjaid is azt súgják neked, hogy pihenj, lazíts, foglalkozz magaddal, a testeddel, a lelkeddel. Miért állnál ennek ellent? Ne csak mantrázd, hogy „jár egy kis kényeztetés”, hanem tedd is meg azt, amit igényelsz! Egy forró fürdő? Egy adag csoki? Egy jó film az ágyban? Nincs olyan teendő, ami nem várhatna néhány órát, vagy egy-két napot! Ha egyébként is keményen hajtasz egész hónapban, és csak ilyenkor engedsz meg magadnak is egy kis lazítást, akkor még akár egy várt esemény is lehet a menstruációd. Ha tehát jól esik, hogy kicsit fellélegezhetsz, ideje relaxálnod!