Ezt a 4 menstruációval kapcsolatos problémát soha ne vedd félvállról!

Szirák Viki
Írta: ,

A menstruációs időszak alatt a testünkben rengeteg folyamat zajlik le, ehhez pedig gyakran társulnak erős görcsök és migrén is. Ilyen tünetek mellett nehéz észrevenni, mi normális, és mi az, ami már átlép egy határt, és inkább orvoshoz kéne fordulnod. Épp ezért most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket sosem lenne szabad félvállról venned, ha megjött a menzeszed!

Minden nőnél egy kicsit máshogy alakul a menstruációs ciklus, de általában 25-30 naponként kerül sor rá, és háromtól hét napig tart.

Ha már régóta beállt rendszeresen a menzeszed, és mindig előre ki tudtad számítani az időpontját, az utóbbi egy-két hónapban viszont rendszertelenné vált, érdemes orvoshoz fordulnod.

Egy alkalom persze még nem feltétlenül előjelez problémát, ezen felül viszont már komolyabb gond is állhat a háttérben.

A pajzsmirigy problémák egyik előjele mindig a menstruációs ciklus átalakulása, de akár PCOS-re (policisztás petefészek betegség) is utalhat.

Több oka is lehet annak, hogy miért marad ki a menstruációd, kezdve a terhességtől egészen egy ártalmatlan megfázásig.

Ha mindössze egy hónapban maradt ki, még egyáltalán nem kell megijedned, azonban ha ezek után a következő 30 napban sem jön meg, irány az orvos!

A várandósság mellett ugyanis a háttérben akár egy komoly nemi fertőzés is állhat, ami nem produkál egyéb tüneteket, de hormonzavarok vagy túlságosan nagyfokú fogyás/hízás is lehet a kimaradás oka.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!