Akár egy hetet is nyerhetsz! 5+1 dolog, amivel befolyásolni tudod a menstruációdat

Stumpf Bea
Írta: ,
Akár egy hetet is nyerhetsz! 5+1 dolog, amivel befolyásolni tudod a menstruációdat

Ha késik, össze-vissza jön meg, esetleg kimarad a menstruációd, nem kell rögtön terhességre vagy komolyabb problémára gondolni. Természetesen ilyen esetben mindig érdemes felkeresned a nőgyógyászod, de addig se pánikolj, inkább gondold végig, hogy az életedben jelen vannak-e az alábbi dolgok, melyek mind hatással lehetnek a havi vérzésedre!

Változások

Néhányan imádják, ha mindig változnak körülöttük a dolgok, míg másokat teljesen megvisel a legapróbb törés is a napi rutinjukban. Ha munkahelyet váltottál, új helyre költöztél, sokat utaztál mostanában, vagy valamiért teljesen megváltozott az életed, ne lepődj meg, ha össze-vissza jön meg – a változások is hatással lehetnek a ciklusodra. Ilyenkor adj néhány hónapot a testednek, hogy alkalmazkodjon az új helyzethez!

Súlykérdés

A testsúly ingadozása szinte minden nőt érint – egy kiló itt, két kiló ott, néha egy kicsit elcsábulsz, néha pedig szigorúbbra fogod a diétát. A testsúly és annak változása a menstruációdra is kihat, hiszen közvetlenül az ösztrogénszintet befolyásolja. Ha túlsúlyos vagy, akkor extrém esetben a tested sokkal több ösztrogént termelhet, így a menstruációd akár ki is maradhat. Ellenkező esetben – nagyobb fogyás után – előfordulhat, hogy túl kevés az ösztrogén, ami szintén zavarokat okozhat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba