Melyik virág illik mostani lelkiállapotodhoz? Rezgések, esszenciák, mérhető összefüggések

Göcző Nóra
Írta: ,

A Bach-virágesszenciákat azoknak ajánlják a szakemberek, akik úgy válik, rossz irányba tart az életük. Szoronganak, depressziósak, félelmekkel küzdenek vagy magányosak, bizonytalanok, de késznek érzik magukat a változásra, változtatásra. A már több mint hetven éve, terápiásan alkalmazott cseppek a megnevezett növények virágainak rezgését tartalmazzák.

Virág és lelkiállapot Kép forrása: pinterest.com

A virágesszenciában a növények nem fizikailag vannak jelen, hanem információtartalmukkal, energetikai rezgésükkel. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor testileg és lelkileg harmonizálódunk is ezekkel a pozitív információkkal.

Olyasmi ez, mint amikor belépünk egy virágüzletbe. A gyönyörű növények között mindig lesz néhány, ami valamiért nem tetszik nekünk, de lesznek olyanok is, amelyeket azonnal hazavinnénk.

Ezek az érzések természetesek, és ha lenne időnk és műszereink ott abban a pillanatban megvizsgálni, hogy az adott virág milyen rezgéssel bír, az vélhetően ugyanolyan lenne, mint a mi adott lelkiállapotunkhoz kapcsolódó rezgés.

A 38 féle Bach-esszencia korhatár nélkül használható és gyógyszertárakban is kapható. Kiválasztásuk nem igényel különösebb szaktudást, mindig az aktuális lelkiállapotot kell figyelembe venni.

Íme, néhány növény, amely jó hatással van a félelmekkel, boldogtalansággal kapcsolatos problémákra.

Vasfű – A lelkesedés virága Kép forrása: bakker.com

Előfordul, hogy túlbuzgóságunk miatt elveszítjük a mértéket és hirtelen idegesek leszünk. Vannak ismerőseink, akik fanatikusan próbálnak meggyőzni másokat a saját igazukról.

Ez onnan ered, hogy szilárd elképzeléseik és szigorú elveik vannak, melyekhez mereven ragaszkodnak. Fel sem merül bennük, hogy más is lehet jó, mint amit ők annak hisznek. Erős akaratuk van és lelkesek, viszont képtelenek ellazulni, relaxálni, pihenni egy kicsit.

Azt gondolják, hogy a lazítás egyenlő a lustasággal, folyton tenni kell valamit és másokat is arra ösztönözni, hogy tevékenykedjenek. Éppen az ilyen emberek számára javasolt a vasfű, amely segíti az elengedést és az elfogadást.

Segít elfogadni mások nézeteit, megmutatja a mértékletesség hasznát és jó hatással van a kapcsolódó testi tünetekre (fejfájás, kimerültség, álmatlanság, magas vérnyomás).