5 tipp, hogy gyorsan mély álomba zuhanj

Gerber Petra
Írta: ,

Te is rendszeresen álmatlanul forgolódsz éjszakánként? Folyamatosan a napi teendőiden agyalsz és képtelen vagy egy pihentetőt aludni? Valószínűleg, már azt sem tudod mikor ébredtél utoljára kipihenten. Mai írásunkban mutatunk neked öt szuper tippet, amik bizonyítottan segítenek rövid időn belül elaludni.

Egy kis jóga Kép forrása: vidyaliving.com

A jógáról tudvalevő, hogy az élet kvázi minden területén a segítségedre lehet, éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az elalvás kapcsán is bátran segítségül hívhatod.

De hogy mit is kell tenned? Először is feküdj a bal oldaladra, majd az egyik kezeddel zárd el a jobb orrnyílásod, ezután pedig kezdj el lassú tempóban, de mélyeket lélegezni.

Ez a trükk természetes módon stabilizálja majd a vérnyomásod, ami ezzel egyenesen arányosan oldja a napi stresszt, ennek hatására pedig szinte biztos, hogy hamarosan mély álomba merülsz majd.

 

Készíts listát! Kép forrása: unsplash.com

A listák rendre visszatérnek, de hidd el, hogy több értelme van, mint gondolnád.

Szakértői vélemények szerint ugyanis azért nem tudunk esténként elaludni vagy nyugodtan aludni, mert folyamatosan a másnapi teendőinken kattog az agyunk, illetve azon parázunk, hogy valamit biztosan el fogunk felejteni.

Éppen ezért tanácsos lehet az este folyamán, mielőtt lefeküdnél listát készítened a másnapi teendőidről, így pedig egész biztosan nem kell azon görcsölnöd, hogy kiment valami a fejedből