5 tipp, hogy gyorsan mély álomba zuhanj – Vége az álmatlan éjszakáknak

Gerber Petra
Írta: ,
5 tipp, hogy gyorsan mély álomba zuhanj – Vége az álmatlan éjszakáknak

Kép forrása: 4archive.org

Te is rendszeresen álmatlanul forgolódsz éjszakánként? Folyamatosan a napi teendőiden agyalsz és képtelen vagy egy pihentetőt aludni? Valószínűleg, már azt sem tudod mikor ébredtél utoljára kipihenten. Mai írásunkban mutatunk neked öt szuper tippet, amik bizonyítottan segítenek rövid időn belül elaludni.

Egy kis jóga Kép forrása: vidyaliving.com

A jógáról tudvalevő, hogy az élet kvázi minden területén a segítségedre lehet, éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy az elalvás kapcsán is bátran segítségül hívhatod.

De hogy mit is kell tenned? Először is feküdj a bal oldaladra, majd az egyik kezeddel zárd el a jobb orrnyílásod, ezután pedig kezdj el lassú tempóban, de mélyeket lélegezni.

Ez a trükk természetes módon stabilizálja majd a vérnyomásod, ami ezzel egyenesen arányosan oldja a napi stresszt, ennek hatására pedig szinte biztos, hogy hamarosan mély álomba merülsz majd.

 

Te tudod mik a csodapontok? Kép forrása: unsplash.com

Ez az egyik legjobb trükk és direkt hagytuk a végére. Ha ugyanis a fentiek nem váltak volna be, akkor végső esetben bevetheted a csodapontokat is.

Helyezd az hüvelykujjad a szemöldököd közti pontra és fektesd hosszában az orrod tetején. Tudjuk, érdekes hangzik, de csak csináld bátran! Igyekezz húsz másodpercig nyomást gyakorolni erre a pontra, majd ismételd meg ezt három-négy alkalommal.

Szakértők szerint ez a trükk akár három perc alatt képes álmot hozni a szemeidre.

Ugye milyen nagyszerűen hangzik?

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján