5 dolog, amiről megfeledkezünk rohanós napokon

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, amiről megfeledkezünk rohanós napokon

Kép forrása: parshko/depositphotos.com

Egy sűrű napon azt érezheted, az is csoda, ha levegőt venni nem felejtesz el, az alábbi dolgokra mégis érdemes egy kis külön figyelmet fordítani, ha estére nem azt szeretnéd érezni, hogy teljesen kizsigerelted magadat, hanem hogy egy produktív, eseménydús nap van a hátad mögött. (X)

Vízivás

Ahhoz képest, hogy a folyadékpótlás milyen fontos, ez az első dolog, amiről megfeledkezünk, ha sok a teendőnk. Ha tudod magadról, hogy hajlamos vagy elodázni a vízivást, vagy egyszerűen eszedbe sem jut a dolog, amíg nem kezd el 5 dolog, amiről megfeledkezünk rohanós napokonfájni a fejed, tölts le a telefonodra egy appot, vagy csak egyszerűen állíts be egy emlékeztetőt, ami rendszeres időközönként eszedbe juttatja, hogy bármilyen sok is a dolgod, itt az ideje, hogy beleférjen egy nagy pohár víz.

Iratok, papírok, dokumentációk

Amikor sok mindent kell észben tartanod, szinte biztos, hogy lesz valami, amit otthon felejtesz. Ha egy banki ügyintézést vagy fontos prezentációt is be kell sűrítened a napodba, és egy ehhez elengedhetetlen dokumentumot hagysz otthon, az több mint kellemetlen lehet.

Érdemes már ezeket előző nap összekészíteni, akár mindet egyetlen mappába pakolni, amit csak fel kell kapnod, így biztosan semmi nem marad otthon.

Mentő megoldásként pedig jó lehet, ha be is fotózod a papírjaidat, így bármikor kéznél lehetnek, ha szükséged van belőlük egy adatra vagy információra.

Evés

Szinte hihetetlen, de van, hogy annyi a dolgunk, hogy még a legalapvetőbb szükségleteinkről, például az evésről is megfeledkezünk – pedig, ha üres gyomorral próbálod tovább görgetni a teendőidet, azzal senki nem jár jól.

Bien tipp: Érthető, ha nincs időd nekiülni egy három fogásos étkezésnek, vagy elkezdeni főzni, de ma már van arra megoldás, hogy gyorsan juss olyan ételhez, ami nem csak finom, de tápláló is. Ha van a közelben egy Spar, villámgyorsan beszerezheted a legújabb SPAR enjoy. termékeket, így perceken belül egy finom salátát vagy szendvicset falatozhatsz, ami megadja a nap folytatásához szükséges energiát.

5 dolog, amiről megfeledkezünk rohanós napokon

A szeretteink

Szomorú, de így van: sokszor annyira belefeledkezünk a saját feladatainkba, hogy megfeledkezünk azokról, akikért az egészet csináljuk. Pedig vizsgálatok szerint a saját produktivitásunkat és hangulatunkat is feldobja, ha akár csak rövid kontaktunk is van napközben a hozzánk közelállókkal.

Írj egy gyors üzenetet a párodnak, amíg felér veled a lift, míg lefő a kávé, hívd fel anyukádat, hogy megkérdezd, jól van-e, és dobj egy sms-t a gyereknek, hogy hogy sikerült a matek dolgozat. Amikor legközelebb ránézel a telefonodra, és üzenetet látsz azoktól, akik fontosak neked, kevésbé fogod úgy érezni magadat, mint egy robot, aki csak próbál túljutni a napi teendőinek során.

Testmozgás

Lehet, hogy a rohanós nap a te esetedben azt jelenti, hogy egész nap a városban talpalsz, de az is lehet, hogy 12 órán keresztül egy számítógép előtt ülsz, és bár az agyadnak folyamatosan pörögnie kell, te egy tapodtat sem léphetsz, és legfeljebb a konferenciateremig sétálsz el.

Akárhogy is, egy kis testmozgás a nap végén mindenképpen jót fog tenni, még akkor is, ha hazaérve hullafáradtnak érzed magadat. Menj el kocogni vagy jógázz egy fél órát, ez segít levezetni azt a stresszt, ami a nap során felgyűlt benned, és segít, hogy fizikailag is elégess némi energiát, így jobban fogsz aludni, gyorsabban regenerálódsz a zsúfolt napok után.

5 dolog, amiről megfeledkezünk rohanós napokon