Hogyan masszírozd meg saját magad, ha épp nincs rá lelkes jelentkező?

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ugyan nem helyettesíthet egy spa-ban eltöltött napot, vagy akár egy teljes hátmasszázst, de nagyon hasznos, ha ismerünk néhány önmasszírozási technikát, amikor éppen nincs rá lelkes jelentkező. Mutatunk néhány fogást, amit neked is érdemes begyakorolnod!

Ha egész nap rohangáltál, vagy az irodában folyamatosan magassarkút kell viselned, ami meggyötri a lábaidat, akkor érdemes beszerezned egy kisebb méretű, marokba fogható labdát, ez ugyanis egy szuper masszázseszköz.

Akár az asztalodnál ülve is bevetheted a következő trükköt: vedd le a cipőd, tedd a labdát a lábfejed alá, majd kezdd el előre-hátra, jobbra-balra és mindkét irányba körbe-körbe görgetni a talpaddal.

Nem csak a fájdalmat segít csökkenteni ez a masszázstipp, de a vérkeringést is serkenti.

Ha a gépelés megviseli a csuklód Kép forrása: pexels.com

Nagyon fájdalmas tud lenni, ha az ember egész nap a klaviatúrán dolgozik, hiszen a csukló és az ujjak is be tudnak ettől merevedni.

A kézfejeden ebben az esetben úgy segíthetsz, ha az egyik kezedet tenyérrel szembe fordítod, majd a másik kezeddel segítesz az ujjaidat ökölbe szorítani.

Ha így kicsit kitornáztattad az elgémberedett ujjakat, akkor a másik kezed segítsége nélkül szorítsd néhányszor erőteljesebben ökölbe a kezedet.

Ezután a másik kezeddel is végezd el a gyakorlatsort.