5 masszázs illemszabály, amit a masszőröd szeretne, ha tudnád

Kovács Andrea
Írta: ,

Legyen a célod stresszoldás, fogyás, jobb közérzet, az egészséged fenntartása, az alvásod javítása vagy a hátfájásod megszüntetése, egyben biztosan egyetértünk: a masszázs mindig óriási segítség. Nem lehet nem imádni a módszert, ami végre passzívan segít feloldani a felgyülemlett stresszt, fogyaszt, egészségjavító, sőt még pihentető is egyben - egészen addig, amíg fel nem merülnek bennünk az első kínos kérdések: Milyen fehérneműt vegyek fel? Férfi vagy nő masszírozzon? Mi van, ha csikis leszek közben, esetleg kellemetlen lesz az érintés? És ha a hasam fura hangokat kezd kiadni?

Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a masszőröddel eltöltött egy-másfél óra, nem árt betartanod néhány általános illemszabályt... Válaszolunk az 5 legfontosabb kérdésedre, hogy mindig elkerülhesd a masszázst megkeserítő kínos pillanatokat!

Adjak borravalót? Kép forrása: onlykim/Depositphotos

Mindig nehéz megállapítani egy szolgáltatás végén, hogy adjunk-e borravalót, és ha igen, mennyit - masszázsnál általában nem várják el, hogy bőkezűen adakozz a végén, de természetesen a végösszeg 10-15%-ával senkit sem fogsz megsérteni.

Ha kifejezetten kellemes és pihentető volt a masszázs, érdemes megjutalmaznod a masszőrödet, hogy kifejezd a tetszésedet, ha viszont elégedetlen vagy, azt finoman jelezd, hogy ő is tudjon tanulni az esetből!

Mi legyen rajtam? Kép forrása: BiancoBlue/Depositphotos

Akár svéd masszázsra, akár lávaköves kényeztetésre, akár thai ropogtatásra készülsz, jobb, ha észben tartod: vagy egy lepelt kapsz majd magadra, vagy egy külön, erre az alkalomra szánt pizsamaszerű ruhát, így nem kell túlbonyolítanod a fehérnemű-kérdést: válassz kényelmes alsót, a melltartód pedig lehet akár tigrismintás is, úgysem fogod magadon hagyni!

Ne aggódj, ettől még nem lesznek kínos villantások: ha vége a hátmasszázsnak, a masszőr elfordul, hogy nyugodtan a hátadra fekhess – ne feledd, ő is csak a munkáját végzi; jó néhány testrészt lát nap mint nap, így nem az esetleges szépséghibáiddal lesz elfoglalva!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!