5 masszázs illemszabály, aminek a masszőröd örülne, ha tudnád

Pölz Kitti
Írta: ,

Legyen a célod stresszoldás, fogyás, jobb közérzet, az egészséged fenntartása, az alvásod javítása vagy a hátfájásod megszüntetése, egyben biztosan egyetértünk: a masszázs mindig óriási segítség. Nem lehet nem imádni a módszert, ami végre passzívan segít feloldani a felgyülemlett stresszt, fogyaszt, egészségjavító, sőt még pihentető is egyben - egészen addig, amíg fel nem merülnek bennünk az első kínos kérdések: Milyen fehérneműt vegyek fel? Férfi vagy nő masszírozzon? Mi van, ha csikis leszek közben, esetleg kellemetlen lesz az érintés? És ha a hasam fura hangokat kezd kiadni?

Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a masszőröddel eltöltött egy-másfél óra, nem árt betartanod néhány általános illemszabályt... Válaszolunk az 5 legfontosabb kérdésedre, hogy mindig elkerülhesd a masszázst megkeserítő kínos pillanatokat!

Nem árt ragaszkodnod a személyi higiéniádhoz nemcsak masszázs után, de előtte is: hiába kennek be olajjal vagy másznak végig rajtad, neked és a masszőrödnek is sokkal kellemesebb érzés lesz, ha tisztán és minden izzadtságtól mentesen érkezel - és a borotválást se felejtsd ki a sorból!

Nincs rosszabb masszázs közben, mint egy szúrós láb, ráadásul te is kellemetlenül fogod magad érezni, ha kimaradt a szőrtelenítés - érkezz úgy, mintha randira mennél (leszámítva a sminket, a ruhát és a kötelező izgulást)!

Azt pedig, hogy ki masszírozzon, sose gondold túl: ne a nemek döntsenek, inkább a szakterület legyen a prioritás! Amikor időpontot foglalsz, kérdezz utána, hogy ki tudná legjobban kilazítani a fájós lapockád - akár férfit, akár nőt javasolnak, a masszázs ugyanolyan szuper lesz, elhiheted!

Mondhatom, mit szeretnék? Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

Van egy aranyszabály a masszőrök között: soha semelyikük sem fog megsértődni, ha elmondod, te hogyan szereted! Nem feltétlenül tudják elsőre belőni, hogy a masszív gyúrást vagy a kellemes simogatást részesíted inkább előnyben, ezért bátran mondd el, melyik testrészed a gyengéd és hol milyen intenzitással szeretnéd, hogy masszírozzanak; még akkor is, ha nem kérdezgetnek kitartóan!

Sose téveszd szem elől, hogy ez is egy szolgáltatás, amiért te fizetsz, így neked kell kellemesen érezned magad közben – persze ez nem azt jelenti, hogy lehetsz lekezelő vagy bátran válthatsz utasítgató hangnemre, csak azt, hogy ne félj kimondani, ha valamit máshogyan szeretnél!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv