5 masszázs illemszabály, aminek a masszőröd örülne, ha tudnád

Pölz Kitti
Írta: ,

Legyen a célod stresszoldás, fogyás, jobb közérzet, az egészséged fenntartása, az alvásod javítása vagy a hátfájásod megszüntetése, egyben biztosan egyetértünk: a masszázs mindig óriási segítség. Nem lehet nem imádni a módszert, ami végre passzívan segít feloldani a felgyülemlett stresszt, fogyaszt, egészségjavító, sőt még pihentető is egyben - egészen addig, amíg fel nem merülnek bennünk az első kínos kérdések: Milyen fehérneműt vegyek fel? Férfi vagy nő masszírozzon? Mi van, ha csikis leszek közben, esetleg kellemetlen lesz az érintés? És ha a hasam fura hangokat kezd kiadni?

Ahhoz, hogy felhőtlen legyen a masszőröddel eltöltött egy-másfél óra, nem árt betartanod néhány általános illemszabályt... Válaszolunk az 5 legfontosabb kérdésedre, hogy mindig elkerülhesd a masszázst megkeserítő kínos pillanatokat!

Nem árt ragaszkodnod a személyi higiéniádhoz nemcsak masszázs után, de előtte is: hiába kennek be olajjal vagy másznak végig rajtad, neked és a masszőrödnek is sokkal kellemesebb érzés lesz, ha tisztán és minden izzadtságtól mentesen érkezel - és a borotválást se felejtsd ki a sorból!

Nincs rosszabb masszázs közben, mint egy szúrós láb, ráadásul te is kellemetlenül fogod magad érezni, ha kimaradt a szőrtelenítés - érkezz úgy, mintha randira mennél (leszámítva a sminket, a ruhát és a kötelező izgulást)!

Azt pedig, hogy ki masszírozzon, sose gondold túl: ne a nemek döntsenek, inkább a szakterület legyen a prioritás! Amikor időpontot foglalsz, kérdezz utána, hogy ki tudná legjobban kilazítani a fájós lapockád - akár férfit, akár nőt javasolnak, a masszázs ugyanolyan szuper lesz, elhiheted!

Mondhatom, mit szeretnék? Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

Van egy aranyszabály a masszőrök között: soha semelyikük sem fog megsértődni, ha elmondod, te hogyan szereted! Nem feltétlenül tudják elsőre belőni, hogy a masszív gyúrást vagy a kellemes simogatást részesíted inkább előnyben, ezért bátran mondd el, melyik testrészed a gyengéd és hol milyen intenzitással szeretnéd, hogy masszírozzanak; még akkor is, ha nem kérdezgetnek kitartóan!

Sose téveszd szem elől, hogy ez is egy szolgáltatás, amiért te fizetsz, így neked kell kellemesen érezned magad közben – persze ez nem azt jelenti, hogy lehetsz lekezelő vagy bátran válthatsz utasítgató hangnemre, csak azt, hogy ne félj kimondani, ha valamit máshogyan szeretnél!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!