Alkoholos italok, amiktől sokkal rosszabb kellemetlenebb a másnap

Stumpf Bea
Írta: ,
Alkoholos italok, amiktől sokkal rosszabb kellemetlenebb a másnap

Az esti buliban biztosan nem szoktál arra gondolni, hogy milyen lesz a másnap, pedig mennyi szörnyű percet megspórolhatnál magadnak ezzel! Vannak olyan italok, amiktől csak rosszabb lesz az a bizonyos macskajaj, így jobb, ha ezeket messziről elkerülöd. Lássuk, mit cserélj inkább vízre, hogy megúszd a másnapot!

Likőrök Kép forrása: buzzfeed.com

Egy brit kutatás szerint másnaposság szempontjából a legrosszabb, amit magaddal tehetsz egy este folyamán, az a bourbon, a whiskey, a brandy és a rum ebben a sorrendben.

Ezek olyan likőrök, amiket nehezebben dolgoz fel a szervezeted, főleg akkor, ha nem a minőségi márkák közül válogatsz.

Persze nem kell mindig a legdrágábbat választani, de ha kipróbálsz egyszer egy magasabb árkategóriás változatot is ezekből az italokból, meglátod, a fejed sem fog másnap úgy sajogni!

Vörösbor Kép forrása: helencathcart.com

Ha boros hangulatban vagy, akkor inkább fehérbort igyál, a vöröset pedig tartogasd a romantikus vacsikhoz és az ünnepi koccintásokhoz.

A vörösbor ugyanis általában sokkal testesebb, így nehezebben bontja le a szervezet, mint a fehérbort, azaz sokkal intenzívebben megérzed majd a negatív hatásait másnap.

Itt fokozottan igaz, hogy a magasabb árkategóriás borokkal jobban jársz, persze a mennyiséggel is tudod befolyásolni, hogy másnap hogyan érzed magad.

Tipp: A bor mellé igazán dukál egy kis rágcsálnivaló, így ha tudsz, akkor mindig csipegess mellé sajtot, magvakat vagy olívabogyót!