Alkoholos italok, amiktől sokkal rosszabb lesz a másnap

Stumpf Bea
Írta: ,

Az esti buliban biztosan nem szoktál arra gondolni, hogy milyen lesz a másnap, pedig mennyi szörnyű percet megspórolhatnál magadnak ezzel! Vannak olyan italok, amiktől csak rosszabb lesz az a bizonyos macskajaj, így jobb, ha ezeket messziről elkerülöd. Lássuk, mit cserélj inkább vízre, hogy megúszd a másnapot!

Trópusi koktélok Kép forrása: foolproofliving.com

Egy színes-szagos Mai Tai koktél vagy egy cukros, többféle alkohol keverékéből készült ital csábító lehet az este folyamán, másnap viszont az esküdt ellenséged lesz.

Nem csak azért, mert ezek a koktélok itatják magukat, és valószínűleg nem állsz meg egynél, hanem azért is, mert a túlságosan cukros italok miatt még inkább rosszul fogod magad érezni.

Tipp: Ha nem tudsz lemondani ezekről a koktélokról, akkor figyelj a folyamatos vízfogyasztásra is az alkohol mellett!

Likőrök Kép forrása: buzzfeed.com

Egy brit kutatás szerint másnaposság szempontjából a legrosszabb, amit magaddal tehetsz egy este folyamán, az a bourbon, a whiskey, a brandy és a rum ebben a sorrendben.

Ezek olyan likőrök, amiket nehezebben dolgoz fel a szervezeted, főleg akkor, ha nem a minőségi márkák közül válogatsz.

Persze nem kell mindig a legdrágábbat választani, de ha kipróbálsz egyszer egy magasabb árkategóriás változatot is ezekből az italokból, meglátod, a fejed sem fog másnap úgy sajogni!