Magyarország, mint gyógynövény nagyhatalom? A gyógynövények reneszánsza

Jankovics Anna
Írta: ,
Magyarország, mint gyógynövény nagyhatalom? A gyógynövények reneszánsza
Az emberek kezdenek rájönni arra, hogy a gyógynövények használata nem kuruzslás. A természetben szinte minden megterem, ami a hétköznapi – egyesek szerint a civilizációs betegségek – gyógyításhoz szükséges. Ráadásul sokkal hatékonyabb – ha jól készítjük el – mert a természet nem téved, olyan vegyületekkel dolgozik, amik az ember számára részben sem ,,testidegenek”.
Természetes vagy szintetikus?

Leginkább a vitaminok kapcsán merül fel ez a kérdés. Az tény, hogy a vitaminokat kapszulákba zárni csak úgy lehet, ha olyan adalékokat raknak hozzá, úgy módosítják, hogy stabil vegyület maradjon hosszabb ideig. Ezek a vegyi anyagok a vitaminnal együtt jutnak a szervezetbe, többé-kevésbé ki is számítható, hogy van-e, és ha igen, milyen hatásuk van ránk nézve.
Tehát, csak arra lehet törekedni, hogy olyan vitamint vegyünk, amibe minél kevesebb ilyen anyag van. Egyesek szerint az is tény, hogy a mesterséges vitaminok hatása nem ugyan olyan – sőt vannak, akik szerint egyenesen káros. Természetesnek csak az a vitamin mondható, amit közvetlenül a gyümölcsből vesz fel a szervezet.

A füvesemberek Kép forrása: Gyuri bácsi - gyorgytea.hu

Ők azok, akiknek felbecsülhetetlen a tudásuk, hiszen olyan környezetben nőttek fel, ahol nem csak a gyógynövények hatását, lelőhelyeit, hanem elkészítésük módját is megtanulták – mely tudás évszázadok alatt halmozódott fel és csiszolódott tökéletesre.
Magyarország egyik ilyen füvesembere a 85 éves Szabó Gyuri bácsi.

Híressé a cukorbetegség elleni tea tette. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Lányával könyvet is adtak ki, melyben pontos leírások vannak arról mi, mire és hogyan való.

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!