Magyarország, mint gyógynövény nagyhatalom? A gyógynövények reneszánsza

Jankovics Anna
Írta: ,
Magyarország, mint gyógynövény nagyhatalom? A gyógynövények reneszánsza
Az emberek kezdenek rájönni arra, hogy a gyógynövények használata nem kuruzslás. A természetben szinte minden megterem, ami a hétköznapi – egyesek szerint a civilizációs betegségek – gyógyításhoz szükséges. Ráadásul sokkal hatékonyabb – ha jól készítjük el – mert a természet nem téved, olyan vegyületekkel dolgozik, amik az ember számára részben sem ,,testidegenek”.
Természetes vagy szintetikus?

Leginkább a vitaminok kapcsán merül fel ez a kérdés. Az tény, hogy a vitaminokat kapszulákba zárni csak úgy lehet, ha olyan adalékokat raknak hozzá, úgy módosítják, hogy stabil vegyület maradjon hosszabb ideig. Ezek a vegyi anyagok a vitaminnal együtt jutnak a szervezetbe, többé-kevésbé ki is számítható, hogy van-e, és ha igen, milyen hatásuk van ránk nézve.
Tehát, csak arra lehet törekedni, hogy olyan vitamint vegyünk, amibe minél kevesebb ilyen anyag van. Egyesek szerint az is tény, hogy a mesterséges vitaminok hatása nem ugyan olyan – sőt vannak, akik szerint egyenesen káros. Természetesnek csak az a vitamin mondható, amit közvetlenül a gyümölcsből vesz fel a szervezet.

A füvesemberek Kép forrása: Gyuri bácsi - gyorgytea.hu

Ők azok, akiknek felbecsülhetetlen a tudásuk, hiszen olyan környezetben nőttek fel, ahol nem csak a gyógynövények hatását, lelőhelyeit, hanem elkészítésük módját is megtanulták – mely tudás évszázadok alatt halmozódott fel és csiszolódott tökéletesre.
Magyarország egyik ilyen füvesembere a 85 éves Szabó Gyuri bácsi.

Híressé a cukorbetegség elleni tea tette. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Lányával könyvet is adtak ki, melyben pontos leírások vannak arról mi, mire és hogyan való.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!