7 természetes módszer magas vérnyomás ellen

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
7 természetes módszer magas vérnyomás ellen
A magas vérnyomás számos ember életét keseríti meg. Az egyik legalattomosabb betegség, sokan odáig nincsenek is tudatában, míg különböző szövődményeket nem okoz. Tudd meg, miképp mérsékelheted, hogy elkerülhesd a komolyabb problémákat!
Káros szenvedélyek
A legtöbb embernek van valamilyen káros szenvedélye, viszont egyik sem tesz jót a vérnyomásnak.
 
A koffein, a cigaretta, valamint az alkohol, mind hipertóniát idézhetnek elő.
 
Ezért a reggeli kávé és energiaitalok helyett fogyassz inkább élénkítő zöld teát, és amennyiben szülinapi koccintásra kerül sor, akkor ha lehet, inkább csak vörösborhoz nyúlj- persze csak mértékkel!
Lazulj el!
Ahogy a legtöbb betegség, így a magas vérnyomásnak is a legjobb barátja a stressz. Minél többet idegeskedsz, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy előbb-utóbb különböző betegségek megtalálnak.
 
Éppen ezért egy héten többször szakíts egy órát arra, hogy ellazuljál. Próbáld ki a jógát, meditálj, vagy tanulj meg egy keleti küzdősportot! Ezáltal nem csak a gondolkodásod és a stresszhez való viszonyod fog megváltozni, de a felesleges kilóktól is hamar megszabadulhatsz általa!
 
A magas vérnyomás nem játék, így érdemes mindent elkövetni annak érdekében, hogy csökkentsd az értékét! Ne feledd, bármilyen módszert is alkalmazol, ha az orvos máshogy nem írja elő, a gyógyszeradagodon semmiképp ne változtass!

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!