Magas húgysavszint? A 7 leghatékonyabb táplálkozási tanács

Sándor Alexandra
Írta: ,
Magas húgysavszint? A 7 leghatékonyabb táplálkozási tanács

A húgysav – vagy más néven ureasav – határérték fölötti szinte arról árulkodik, hogy felborult az egyensúly a szerveztedben. Amennyiben hosszú időn keresztül fennáll ez az állapot, akár súlyos betegség, például köszvény is lehet a következménye. Szerencsére azonban van rá mód, hogy az orvosod utasításainak betartása mellett, egészséges étrend segítségével helyrebillentsd a dolgot!

Cseresznye

„Tudom, anya: sapka, sál!” – mondja Pistike, miután az anyukája figyelmezteti, hogy nem az őszi-téli zimankó idején kellene cseresznyét szednie.

Ha azonban nyáron ügyes voltál, fagyasztás vagy befőzés útján sikerült átmenekítened az értékes gyümölcsöt a többi évszakba is, így akár novemberben is élvezheted a jótékony hatását.

A szakértők szerint köszvényes roham esetén érdemes 3-4 óránként 30-40 szemet megenni belőle, mert gyorsan csökkenti a húgysavszintet a vérben.

Igyál sok vizet!

Amennyiben magas a húgysavszinted, elengedhetetlen, hogy naponta legalább 3,5 liter vizet kortyolj el.

Ez első látásra iszonyú soknak tűnhet, hiszen a legtöbb ember általában még feleennyit sem iszik meg.

Ha azonban hozzászoktatod magad a rendszeres iszogatáshoz, vagy eleve úgy indulsz el otthonról, hogy egy nagy üveg szénsavmentes víz lapul a táskádban, meglátod: könnyedén lecsúszik ez a mennyiség is!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!