Magas a vérnyomásod? Íme 6 szuper alapanyag, amivel egyensúlyban tarthatod!

Stumpf Bea
Írta: ,
Magas a vérnyomásod? Íme 6 szuper alapanyag, amivel egyensúlyban tarthatod!

Kép forrása: halfbakedharvest.com

Lehet, hogy nem ismered be, hogy probléma van a vérnyomásoddal vagy eddig nem volt energiád ezzel foglalkozni, de most itt az ideje, hogy rászánj egy kis időt és elkezdj tudatosan odafigyelni arra, hogy mit jelez a tested. Nem azt mondjuk, hogy töltsd a fél életed orvosoknál és szedj folyamatosan gyógyszereket, de egy kis odafigyeléssel és egészséges táplálkozással sokat javíthatsz a mindennapjaidon és a közérzeteden! Lássuk hogyan!

Olívaolaj Kép forrása: justputzing.com

Köztudott, hogy az olívaolajak jobb fajtái, az extra szűz, prémium típusok fogyasztása nagyban hozzájárul a szív és a teljes szervezet egészségéhez.

Nem véletlen, hogy a mediterrán országokban szinte kizárólag olívaolajjal főznek, ezt teszik a salátákba, a tésztaszószokba, ezzel sütik a húsokat és a legtöbb mártás is ezzel készül.

Miért? Mert amellett, hogy egészséges még szuper finom is. Ennyi az egész!

Étcsokoládé Kép forrása: pickyin.blogspot.hu

Öröm az ürömben, hogy magas a vérnyomásod, de legalább nem tilos csokit enned.

A magas kakaótartalmú csoki egyébként is szuper hatással van a szervezetre, az már csak egy extra, hogy a vérnyomásodat is kordában tartja.

Miért? A benne található antioxidánsok szuper hatással vannak az erekre és érfalakra, amik segítik a folyamatos véráramlást, ráadásul még tele vannak vassal és szelénnel is, amiknek csodás antiaging hatásuk van. Kell ennél több indok?

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz