Ezért érdemes a lézeres szemműtét mellett dönteni

Nagy Niki
Írta: ,

Lenyűgözőnek tartom, hogy egyik pillanatban egy tárgytól függ az, hogy élesen látod vagy sem a körülötted levő világot, míg néhány perccel később megjavul a szemed és olyan jó a látásod, mint amilyen már nagyon régóta vagy talán soha nem volt. Mindez lehetséges, mégpedig lézeres szemműtéttel! (X)

 

Biztonságos

A szemműtétektől érthető módon ódzkodnak az emberek: mégiscsak egy olyan szervről van szó, ami nagyon érzékeny, és nem szívesen adjuk más kezébe az egészségét. Ma már a látásjavító lézeres eljárás annyira biztonságos, hogy egyre többen döntenek a kezelés mellett, ráadásul annyira gyors, hogy pár perc alatt magas (akár -12, +5) dioptriáról lehet korrigálni a rossz látást – ami, főleg így a jó idő és a nyár közeledtével, nagyon sokat tud javítani az életminőségen.

Szabadság - kontaktlencse és szemüveg nélkül

A szemüveg és a kontaktlencse minden nap kellemetlenségekkel jár – bár hozzájuk lehet szokni, azért nem kellemes, ha nyáron az ember a strandon nem lát nélkülük, vagy ha azzal kell foglalkozni, hogy biztosan ne hagyjuk otthon, ha nem ott alszunk. A lézeres szemműtét végleges megoldást jelenthet erre a problémára, méghozzá úgy, hogy ma már pár perces fájdalommentes eljárással egy életre éleslátást lehet elérni.

Gyors és fájdalommentes

A lézeres szemműtét nagy előnye, hogy gyorsan zajlik, műtét során egyáltalán nem érez a páciens fájdalmat.  Bizonyos kezelésnél már egy napos pihenést követően visszaállhatunk a munkába vagy vezethetünk. Van klinika, amely előre megmondja milyen eredményre számíthatunk és erre garanciát is vállal.  A lézerkezelés nincs évszakhoz kötve: a nyáron elvégzett lézeres látásjavítás ugyanolyan biztonságos, mint télen. Arra figyeljünk, hogy két hónapig UV szűrős szemüveget viseljünk amikor szabadban tartózkodunk.

A legnépszerűbb kezelés ma a FEMTO - 1 nap pihenés után dolgozhatsz

Az egyik legmodernebb és legnépszerűbb szemműtét jelenleg a FEMTO kezelés, amely egy úgynevezett lebenyes eljárás. A FEMTO esetében az eljárás maga a szaruhártya szövetének belsejében, a felszínhez képest kb 100-130 mikron mélységben történik. Ehhez egy ugyanilyen vékony lebeny kialakítására és felhajtására van szükség, nagy előny viszont, hogy ezt a lebenyt ma már nem késsel, hanem az úgynevezett femtosecundumos lézerrel vágják. A lebeny kialakítása után a dioptriákat egy másik lézerrel kezelik, majd a lebenyt visszahajtják.

A módszer külön előnye, hogy a második lézer, az úgynevezett excimer lézer a szaruhártya érzéketlenebb rétegében dolgozik, így a FEMTO eljárás teljesen fájdalommentes. Ráadásul a műtétet követő 1 napos pihenés után úgy folytathatjuk az életünket, ahogy a műtét előtt, de persze tökéletes látással, hiszen a felépülési idő extrém rövid.

Akár már másnap megnézhetjük a TV-ben a kedvenc műsorunkat, vagy elolvashatjuk leveleinket a számítógépen. Sporthoz is rövid időn belül visszatérhetünk: futás, kerékpározás három nap után megengedett. Két hónapig napszemüveggel kell védeni a szemet a közvetlen és erős napfénytől, de egyébként a felépülés nem jár semmilyen fájdalommal, és nagyon gyorsan lezajlik.

Rövid időn belül megtérül az ára

A klinikák honlapjain számos kalkulátort találhatunk, amely megmutatja, hogy hány év alatt térül meg a beavatkozás ára, ha az átlagos szemüveg, vagy kontaktlencse költségeket nézzük. Az árát tekintve, a FEMTO lézeres kezelés a szemüveg és lencse költségeit figyelembe véve akár 3-4 év alatt megtérülhet. Arra is van lehetőség, hogy a kezelés költségét ne egy összegben, hanem akár 12 hónap alatt, részletekben fizessük meg.

Ingyen elvégzik az alkalmassági vizsgálatot

A FEMTO kezelés minden 18-65 közötti személy számára elérhető, aki szemüveges vagy kontaktlencsés. Az alkalmasságot egy két órás vizsgálat alapján állapítják meg, ahol kiszűrik az esetleges kockázati tényezőket (pl. szembetegség). Egyes klinikák már ingyenesen is elvégzik ezt a vizsgálatot.

Az objektív érveken túl...

Nem kérdés, hogy a jó látás felszabadítóan hat ránk és lelkivilágunkra is kimondhatatlanul nagy hatással van. Úgy ébredni reggelente, hogy homályos a világ, úgy nézni a szeretted szemébe, hogy nem láthatod őt igazi valóságában, csak ha egy lencse választ el titeket egymástól, nem lehet opció 2019-ben. A látásjavítás szerencsére ma már mindenki számára elérhető, az orvosi technológiák értünk dolgoznak, merjük hát igénybe venni őket! Megérdemled, hogy egy élesebb jövő elé nézz!