Lelki okai lehetnek a testi fájdalmaidnak: 7 testtájéki sajgó fájdalom és ami mögötte van

Kerekes Vivien
Írta: ,
Lelki okai lehetnek a testi fájdalmaidnak: 7 testtájéki sajgó fájdalom és ami mögötte van

Veled is előfordult már, hogy krónikus fájdalmat éreztél a hátadban, a csípődnél vagy a vállaidban, de hiába látogattál el a háziorvosodhoz, semmi különösebb okot nem talált a problémáidra? Akkor ideje lelki oldalról is megvizsgálnod magad, ugyanis lehet, hogy az életedben bekövetkező változások vagy egy régen magadba temetett vita okozza a sajgó fájdalmaidat.

Állandó hátfájdalmak Kép forrása: thechive.com

A hátfájdalmak több dologról is árulkodhatnak, de szerencsére könnyen leküzdheted őket. Ha gyakran tapasztalsz sajgást a lapockád környékén, nagy az esélye annak, hogy úgy érzed, nem kapsz elég érzelmi támogatást, esetleg szeretetet.

Ha épp egyedülálló vagy, sokat segíthet a helyzeteden akár egy randevú is.

Amennyiben a hátad alsó felében tapasztalod a fájdalmat, meglehet, hogy túl gyakran aggodalmaskodsz az anyagi helyzeted miatt. Érdemes lenne összeírnod magadnak egy pénzügyi tervet, vagy átmenetileg segítséget kérni valakitől, de akár egy munkahelyváltást is megfontolhatsz.

Sajgó érzés a vállaidban Kép forrása: tumblr, nochedeinvierno13

Állandóan fájnak a vállaid? Valószínűleg azért, mert hatalmas érzelmi súlyt cipelsz rajtuk, amit nem osztasz meg másokkal – így kénytelen vagy teljesen egyedül megküzdeni velük.

Ha sosem mondod el másoknak, hogy megbántottak, egy idő után teljesen elemészt belülről a probléma, és ezt bizony a tested is megérzi.

Próbálj megnyílni legalább a barátaid felé: meglátod, hamarosan csökkenni fog a válladban érzett fájdalom, ráadásul a kedved is sokkal vidámabb lesz.