Lelki okai is lehetnek a testi fájdalomnak - 7 testtájéki fájdalom és ami mögötte van

Írta: ,

Veled is előfordult már, hogy krónikus fájdalmat éreztél a hátadban, a csípődnél vagy a vállaidban, de hiába látogattál el a háziorvosodhoz, semmi különösebb okot nem talált a problémáidra? Akkor ideje lelki oldalról is megvizsgálnod magad, ugyanis lehet, hogy az életedben bekövetkező változások vagy egy régen magadba temetett vita okozza a sajgó fájdalmaidat.

Kínzó nyaki fájdalmak Kép forrása: etsy, PhotoAlmanac

1/7 Kínzó nyaki fájdalmak

Lehet, hogy kényelmetlen volt a párnád, vagy szokatlan pózban aludtál éjszaka, és amiatt érzel fájdalmat a nyakadban.

Ha viszont kizártad ezeket a tényezőket, és mégis napok óta fennáll a problémád, előfordulhat, hogy lelki okok állnak a háttérben.

Valószínűleg történt egy kellemetlen dolog az életedben, amit azóta sem tudtál megbocsátani – lehet, hogy egy ismerősödnek, de az is előfordulhat, hogy saját magadnak.

Sajgó érzés a vállaidban Kép forrása: tumblr, nochedeinvierno13

2/7 Sajgó érzés a vállaidban

Állandóan fájnak a vállaid? Valószínűleg azért, mert hatalmas érzelmi súlyt cipelsz rajtuk, amit nem osztasz meg másokkal – így kénytelen vagy teljesen egyedül megküzdeni velük.

Ha sosem mondod el másoknak, hogy megbántottak, egy idő után teljesen elemészt belülről a probléma, és ezt bizony a tested is megérzi.

Próbálj megnyílni legalább a barátaid felé: meglátod, hamarosan csökkenni fog a válladban érzett fájdalom, ráadásul a kedved is sokkal vidámabb lesz.

Állandó hátfájdalmak Kép forrása: thechive.com

3/7 Állandó hátfájdalmak

A hátfájdalmak több dologról is árulkodhatnak, de szerencsére könnyen leküzdheted őket. Ha gyakran tapasztalsz sajgást a lapockád környékén, nagy az esélye annak, hogy úgy érzed, nem kapsz elég érzelmi támogatást, esetleg szeretetet.

Ha épp egyedülálló vagy, sokat segíthet a helyzeteden akár egy randevú is.

Amennyiben a hátad alsó felében tapasztalod a fájdalmat, meglehet, hogy túl gyakran aggodalmaskodsz az anyagi helyzeted miatt. Érdemes lenne összeírnod magadnak egy pénzügyi tervet, vagy átmenetileg segítséget kérni valakitől, de akár egy munkahelyváltást is megfontolhatsz.

Krónikus fájdalmak a karodban Kép forrása: tumblr, ava-and-anna

4/7 Krónikus fájdalmak a karodban

Ha a könyöködnél tapasztalod a visszatérő fájdalmakat, előfordulhat, hogy nehezen szoksz hozzá a változásokhoz, sőt, megpróbálsz ellenállni nekik. Próbálj meg ehelyett sodródni az árral; ha képes vagy legalább egy részét elfogadni az eseményeknek, a fájdalmaid máris visszahúzódnak majd.

Ha viszont a kezeidnél tapasztalod a problémákat, azt jelentheti, hogy nem igazán építesz ki kapcsolatokat. Persze nem baj az, ha nem szerzel minden nap új barátokat, azonban a lelkednek szüksége van a bensőséges kommunikációra – minél többet beszélgetsz a szeretteiddel, annál kevésbé fogod érezni a fájdalmakat.

Csípőkörnyéki problémák Kép forrása: tumblr, frenchfries

5/7 Csípőkörnyéki problémák

Akárcsak a könyöködnél, úgy a csípőd tájékán fellépő fájdalmak is egy dologról árulkodhatnak: félsz a változásoktól, az állandó mozgástól, a komfortzónádon kívüli helyzetektől.

Emellett azt is jelentheti, hogy nehezen hozod meg a döntéseket, és hajlamos vagy az utolsó pillanatig tologatni a határidőket.

Ha van valami, amiben egy ideje már álláspontot kéne foglalnod, itt az ideje; a tested is ezt próbálja megüzenni neked.

Térd- és vádli fájdalmak Kép forrása: glamradar.com

6/7 Térd- és vádli fájdalmak

A térdfájdalmak több dolgot is szimbolizálhatnak, de sok esetben a magas egóra utalnak. Lehet, hogy az utóbbi időben nagy sikereket értél el a munkahelyeden, vagy nagy népszerűségre tettél szert a baráti körödben, ami megnövelte az önbizalmadat – egy picit túlságosan is.

Érdemes egy kis időt eltöltened önelemzéssel, esetleg önkéntes munkát vállalnod, amelyek segíthetnek majd csillapítani a fájdalmaidat.

A sajgó érzés a vádlidban azt jelenti, hogy érzelmileg nagy feszültségek uralkodnak benned. Lehet, hogy stresszes vagy, de az is előfordulhat, hogy sokat féltékenykedsz mostanában – ezek pedig a testedre is negatív hatással lehetnek.

Fájdalmak a bokád és talpad körül Kép forrása: aliexpress.com

7/7 Fájdalmak a bokád és talpad körül

Hacsak nem egy kényelmetlen cipő okozza a bokádban jelentkező fájdalmakat, meglehet, hogy egy egészen apró, lelki dolog áll a háttérben. Az utóbbi időben megfosztottad magad a kényeztetéstől (édességek, romantikus összebújás, bármi, ami ellazít), és ehelyett a stresszesebb dolgokra koncentráltál? Akkor ez lehet a gond!

Tedd félre a problémákat legalább egyetlen napra, és pihenj; meglátod, a tested megköszöni majd ezt a néhány órácskát.

A talpadban érezhető fájdalmak kisebb depresszióra utalnak, esetleg negatív hozzáállásra. Ha az őszi időben a hangulatod borongósabb, mint az időjárás, próbálj meg szórakoztató programokat tervezni magadnak, ez ugyanis megszabadíthat a fájdalmaidtól.