Lehet, hogy vitaminhiány miatt nem alszol jól - Nézd, mikre figyelj oda!

Szirák Viki
Írta: ,
Lehet, hogy vitaminhiány miatt nem alszol jól - Nézd, mikre figyelj oda!

Ha álmatlanság, az emberek általában a stresszt, lelki gondokat, és a rengeteg munkát tartják kiváltó oknak. Ami igaz is lehet! De ugyanakkor sokan nem is sejtik, hogy a rossz alvásról valójában vitaminhiány tehet, mert a tested nem kapja meg a szükséges ásványi anyagokat, összetevőket. Ha az alábbiakra odafigyelsz, az alvásod minősége is javulni fog!

Azt mind tudjuk, hogy a C-vitamin mennyire fontos az immunrendszerünk szempontjából, de az már kevésbé közismert, hogy az alvásban is szerepet játszik.

Egy 2014-es kutatás bizonyította, hogy azok az emberek, akiknek a testében alacsony volt a C-vitamin szintje, sokkal több alvási problémáról számoltak be, sőt, az alvajárás is gyakori probléma volt náluk.

Épp ezért érdemes lehet odafigyelned arra, hogy több citrusfélét fogyassz, de az eperben, brokkoliban és a kiwiben is rengeteg van ebből!

Vas Kép forrása: kesu01/depositphotos.com

A vas segít abban, hogy az oxigén végig tudjon áramolni a testedben, és ez az oka annak, hogy ha alacsony a szintje a szervezetedben, állandóan fáradtnak érzed magad. Arról nem is beszélve, hogy tönkreteszi az alvásodat is!

Ugyanis szakértők szerint az alacsony vasszint és a nyugtalan láb szindróma között szoros kapocs van: ez egy intenzív késztetés arra, hogy a lábadat mozgasd, máskülönben kellemetlen érzés uralkodik el rajtad. Ez viszont az éjszaka közepén többször jelentkezik, így nehéz tőle elaludni, és állandóan felébredhetsz miatta. A nőknél egyébként gyakrabban jelentkezik a vashiány.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!