A legrosszabb egészségügyi tanácsok, amiket soha ne fogadj meg

Marcali Nóra
Írta: ,

Mióta az internetnek hála fórumokon és egyéb felületeken viszonylag gyorsan jutunk információhoz, általánossá vált az is, hogy folyamatosan kéretlen egészségügyi tanácsokba botlunk. Ha valami problémánk van, még azelőtt keresünk rá a neten a megoldásra, hogy orvoshoz fordulnánk, pedig sokszor igazán káros cikkekre, javaslatokra bukkanhatunk. Íme, néhány olyan „egészségügyi” tanács, amit soha ne fogadj meg.

Évente csak egyszer kaphatod el az influenzát

Sajnos nem igaz, hiszen nemcsak egy, hanem számos különféle influenza-törzs kering a vírusos időszakokban. Ha az egyiket elkaptad és túlestél rajta, nem leszel immunis az összes többire.

IgorVetushko/depositphotos.com

A kókuszolaj jó a leégésre

Bár van, akinek beválik, semmilyen tudományos tény nem támasztja alá, hogy a kókuszolaj hatékonyabban mulasztaná el a napégés tüneteit, mint például az aloe vera vagy bármilyen más készítmény.

Mindenképp szükséged van vitamintablettákra

Persze, ártani nem árt, de kiegyensúlyozott étrend és egészséges életmód mellett multivitamin szedése nélkül is elég erős lesz az immunrendszered. Mielőtt nekiállsz rengeteg pénzt költeni különféle tablettákra, konzultálj az orvosoddal, menj el egy vérvételre, hogy biztosan csak azt szedd, amire valóban szükséged van.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció