Az 5 legnagyobb higiéniai hiba, amit nap mint nap elkövetünk

Szőke Angéla
Írta: ,

Azt már szinte mindenki tudja, hogy az irodai telefonon több baktérium található, mint egy WC-csészében, mégis sokan esnek abba a hibába, hogy fogalmuk sincs, milyen egyéb viselkedésükkel árthatnak egészségüknek. Az alábbi lista segít, milyen – látszólag ártalmatlan – higiéniai szokásainkkal érdemes felhagynunk.

Régen magazinokat tartottunk a mellékhelyiségben, de amióta létezik mobiltelefon, az emberek többsége azzal vonul oda, bele sem gondolva, hogy mennyi baktérium kerülhet a készülékre.

Lehet, hogy nem unatkozunk, ha a kütyü velünk van, mégis igyekezzünk kibírni nélküle, ugyanis a telefont a következő hívásnál közvetlenül az arcunkhoz nyomjuk.

Ezáltal a képernyőről az összes rárakódott baktérium az arcunkon landol, ami pattanásokat okozhat a bőrön, sőt, súlyosabb esetben meg is betegedhetünk tőle.

Tedd a szívedre a kezed és próbáld meg felidézni, mikor mostad ki utoljára a sminkszivacsod, vagy bármelyik ecseted. Van, aki éveken keresztül használ egy eszközt, bármiféle tisztítás nélkül, majd csodálkozik, hogy miért pattogzik ki olyan gyakran a bőre.

A felhalmozódott alapozó vagy púder nemcsak a baktériumok melegágya, a termék felhordását is megnehezíti, pedig egy párperces művelettel mindez kiküszöbölhető.

Minimum havonta fogd a sminkszivacsaid, ecseteid és meleg, szappanos vízzel mosd ki őket. Akkor tiszták, amikor a belőlük távozó víz már átlátszó.

Nyomkodd és rázd ki őket, másnap pedig élvezd, hogy sminked könnyen és biztonságosan viheted fel velük az arcodra.