A legjobb természetes gyógymódok gyakori betegségekre

Nagy Niki
Írta: ,

Bár a homeopátia egyértelműen áltudomány, és azt sem mondja senki, hogy a súlyos betegségeket gyógyfüvekkel kezeld, a gyógyszerszedés előtt azért mindig érdemes végigmenni néhány természetes módszeren, hátha ezek is segítenek. Ha nagyon beteg vagy, akkor fordulj orvoshoz, de kiegészítésként, vagy a tünetek első megjelenésekor kipróbálhatod az alábbi természetes gyógymódokat, amelyektől akár gyógyszeres kezelés előtt is kikúrálhatod magad.

Ha valami gond van az emésztéseddel, irritált a gyomrod, vagy ételmérgezést kaptál, a hányinger és a hányás enyhítésére próbáld ki a gyömbért!

Mindegy, hogy frissen fogyasztod, kapszulában vagy őrölt formájában, mindegyik hatásos lehet.

Kutatások kimutatták, hogy ez a gyökérfajta segít megnyugtatni a gyomrodat, a bélrendszeredet, és az agyadra is hat, hogy a szédülés és hányinger elmúljon.

Volt egy időszak, amikor a kókuszolajat szó szerint mindenre felírták, amire lehetett, de ennek egyetlen oka van: a tiszta (nem sütéshez használt!) kókuszolaj tényleg sok mindenre jó.

A pattanásos bőrön például úgy segíthet, hogy antimikrobiális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaival megnyugtatja a haragos bőrt, a benne található E-vitamin pedig hozzájárul, hogy a hegek minél gyorsabban gyógyuljanak.