Lássunk tisztán! 5 érdekesség a FEMTO kezelésről (x)

Nagy Niki
Írta: ,
Lássunk tisztán! 5 érdekesség a FEMTO kezelésről (x)

Unod már a szemüveget vagy nem szeretsz minden nap a kontaktlencsével bajlódni, ezért azt fontolgatod, hogy megcsináltatod a szemedet? Az egyik legegyszerűbb és legkevesebb macerával járó eljárás a FEMTO kezelés, ami fájdalommentes, és egy nappal a beavatkozás után már vissza is térhetsz a mindennapi életedhez!

Két lézer, nem csak egy Kép forrása: refinery29.com

A Sasszem FEMTO lézeres eljárás lényege az, hogy a műtét nem csak egy lézerrel, hanem egyszerre kettővel történik.

Emiatt kicsit drágább, mint az egylézeres kezelések, ugyanakkor gyorsabb és kényelmesebb megoldást jelent.

Sőt, a rosszabb (6 dioptria feletti) látással rendelkezők esetében a FEMTO még jobb eredményt is ígér!

Ahhoz, hogy valaki asztronauta legyen, elengedhetetlen a tökéletes látás. A baj ott kezdődik, hogy a jelentkezők ezt sem szemüveggel, sem kontaktlencsével nem korrigálhatják – problémás lenne egy űrséta közben az elcsúszott lencse, vagy a  bepárásodott szemüveg.

Arról ne is beszéljünk, hogy a súlytalanság állapotában szemcseppet csöpögtetni a szemünkbe egyenlő lenne a lehetetlennel...

A lézeres szemműtétekhez a NASA által használt szemmozgás-érzékelő eszközhöz hasonló készüléket használnak, amely azonnal tud reagálni műtét közben a szem legapróbb mozgásaira is. Az űrügynökség munkatársai nagyon sokáig tesztelték a kétlézeres kezelést, hiszen csak olyan eljárást engedélyezhettek asztronautáik számára, mely után a kezelt szemek a legextrémebb körülményeket is kibírják.