Lássunk tisztán! 5 érdekesség a FEMTO kezelésről (x)

Írta: ,

Unod már a szemüveget vagy nem szeretsz minden nap a kontaktlencsével bajlódni, ezért azt fontolgatod, hogy megcsináltatod a szemedet? Az egyik legegyszerűbb és legkevesebb macerával járó eljárás a FEMTO kezelés, ami fájdalommentes, és egy nappal a beavatkozás után már vissza is térhetsz a mindennapi életedhez!

Két lézer, nem csak egy Kép forrása: refinery29.com

1/5 Két lézer, nem csak egy

A Sasszem FEMTO lézeres eljárás lényege az, hogy a műtét nem csak egy lézerrel, hanem egyszerre kettővel történik.

Emiatt kicsit drágább, mint az egylézeres kezelések, ugyanakkor gyorsabb és kényelmesebb megoldást jelent.

Sőt, a rosszabb (6 dioptria feletti) látással rendelkezők esetében a FEMTO még jobb eredményt is ígér!

2/5 A NASA asztronautái is ezt választják

Ahhoz, hogy valaki asztronauta legyen, elengedhetetlen a tökéletes látás. A baj ott kezdődik, hogy a jelentkezők ezt sem szemüveggel, sem kontaktlencsével nem korrigálhatják – problémás lenne egy űrséta közben az elcsúszott lencse, vagy a  bepárásodott szemüveg.

Arról ne is beszéljünk, hogy a súlytalanság állapotában szemcseppet csöpögtetni a szemünkbe egyenlő lenne a lehetetlennel...

A lézeres szemműtétekhez a NASA által használt szemmozgás-érzékelő eszközhöz hasonló készüléket használnak, amely azonnal tud reagálni műtét közben a szem legapróbb mozgásaira is. Az űrügynökség munkatársai nagyon sokáig tesztelték a kétlézeres kezelést, hiszen csak olyan eljárást engedélyezhettek asztronautáik számára, mely után a kezelt szemek a legextrémebb körülményeket is kibírják.

Nem érinti az idegvégződéseket Kép forrása: thegalaawards.net

3/5 Nem érinti az idegvégződéseket

Sokan azért nem csináltatják meg a szemüket, mert félnek az esetleges fájdalomtól – nem csoda, a szem az egyik legérzékenyebb érzékszervünk, és nem szívesen gondolunk arra, hogy bármilyen beavatkozást végezzenek rajta. Míg a régi eljárások tényleg elég nagy fájdalommal jártak, a Sasszem FEMTO kétlézeres kezelés teljesen fájdalommentes.

Nehéz elképzelni, pedig így van: az egyik lézer először egy védőlebenyt alakít ki a szaruhártya felső részén, majd a másik lézer a lebeny alatt kezeli a szaruhártyát, egy olyan rétegen, ahol már nincsenek idegvégződések. Így a kezelés után sem kell hosszan tartó fájdalomra számítanunk!

Ha nem jött be, garanciát kapsz Kép forrása: tumblr.com, beautyeternal

4/5 Ha nem jött be, garanciát kapsz

A Sasszemklinikán elérhető Sasszem FEMTO lézeres kezelést követően a legtöbb páciens 125 %-os látásélességgel élhet tovább. Ez azt jelenti, hogy jobban láthatnak a beavatkozás után, mint előtte szemüveggel.

Megnyugtató, hogy itt még garanciát is kapsz a műtétekre: ha a látásod a kezelés után nem javul olyan mértékben, ahogy azt a klinika a kezelés előtt egy alkalmassági vizsgálat során írásban rögzíti, visszatérhetsz, és megbeszélheted a további tennivalókat az orvosokkal.

A klinikán egyébként nem csak az elsődleges és a másodlagos, de a magasabb rendű fénytörési hibákat is feltérképezik, illetve plusz előny, hogy a FEMTO kezelés után nem kell kivenned szabit sem, mert csak egy-két napig szükséges pihentetned a szemeidet (más eljárásoknál ez akár többhetes időintervallumot is jelenthet).

Komoly vizsgálattal indul Kép forrása: urbanoutfitters.com

5/5 Komoly vizsgálattal indul

Nem csak maga a műtét, hanem az előtte való vizsgálat is nagyon-nagyon fontos. A Sasszemklinikán a Sasszem FEMTO kezelés előtt egy teljesen fájdalommentes, két órás vizsgálattal döntik el, hogy milyen kezelés ajánlott a páciensnek.

A szemek fénytörési hibáit öt különböző módszerrel mérik meg, amivel több tízezer adatot nyernek a megfelelő műtét megtervezéséhez. A tökéletes biztonság érdekében két különböző szakember is elvégzi a legfontosabb részeit a vizsgálatnak, egymástól függetlenül, hogy biztosan ne csak egy orvos véleménye alapján történjen meg egy ilyen fontos beavatkozás.