Lapos hasat szeretnél? Bevált természetes haslapító módszerek

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Lapos hasat szeretnél? Bevált természetes haslapító módszerek

Kép forrása: unsplash

A puffadás miatt nem csak a ruháid állnak rosszabbul rajtad, hanem kényelmetlenül is érezheted magadat tőle. Szerencsére a kellemetlen, feszülő érzéstől nem olyan nehéz megszabadulni – ha valóban gyakran puffadsz, érdemes orvosi segítséggel feltárni az okokat, de addig is az alábbi módszerek segíthetnek, hogy laposabb legyen a hasad!

Mozogj! Kép forrása: unsplash

A puffadás kiváltó oka jellemzően a rossz emésztés – ha az ételek gyorsan fel tudnak szívódni, és keresztülhaladnak a tápcsatornán, akkor fölösleges gázok sem keletkeznek.

A mozdulatlanság azonban nem tesz jót az anyagcserének, ezért érdemes minden étkezés után beiktatni egy kis testmozgást.

Nem kell komplett tornagyakorlatokat végezned, de ha például nem a monitor előtt eszed meg az ebédedet, hanem elsétálsz érte valahova – majd vissza –, vagy csak teszel egy kört az épület körül ebéd után, akkor máris nagyon sokat tettél azért, hogy ne alakuljon ki a puffadás.

Levendulaolaj Kép forrása: unsplash

A levendulából készült tea is segítheti a kellemetlen teltségérzet megszüntetését, de már az is elég, ha az étkezési célra használható levendulaolajat kockacukorra csöpögteted, és azt ebéd/vacsora után elrágcsálod.

Nem kell sok belőle, 1-3 csepp olaj bőven elegendő.

Ez a trükk egyébként akkor is jó szolgálatot tehet, ha egy kis édességre vágysz, de komolyabb desszertet már nem szeretnél fogyasztani, mert így is túlságosan feszül a hasad.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba