A külsőd árulkodik: ezek utalnak arra, hogy egészségtelenül táplálkozol

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A külsőd árulkodik: ezek utalnak arra, hogy egészségtelenül táplálkozol

Kép forrása: olly18/depositphotos.com

A testünk kültakarója rengeteg mindenről árulkodik. Ez a csodálatos szerv képes óriásira megnyúlni és átlagosan súlyunk 10-12%-át teszi ki. Nem csupán formálja az alakunkat, hanem védelmet nyújt, részt vesz a hőszabályozásban és az érzékelésben, egyszóval összefogja és meghatározza a külsőnket. Pontosan azért, mert ennyire lényeges szerepeket tölt be az életünkben, rengeteg elárul az egészségi állapotunkról az, milyen elváltozásokat fedezünk fel a bőrünkön és a külsőnkön.

Kamaszként gyakorlatilag senki sem ússza meg a különféle bőrproblémákat, alig akad olyan, aki gyerekként éppolyan porcelánbőrű, mint felnőttként.

Ez persze részben genetika kérdése, de rengeteget számít az életmód, azon belül is az étkezés.

Ha felnőtt korodban is zsíros bőr, mitesszerek és pattanások kínoznak, akkor jó eséllyel ideje alaposan átgondolnod az étkezési szokásaidat.

A túl sok zsíros, olajos étel mellett sok mindenkinél okoznak problémákat a tejtermékek és a pékáruk, a glutént tartalmazó élelmiszerek.

Ha nem eszel elég tisztán, túl sok feldolgozott ételt fogyasztasz, annak nem csak pluszkiló lesz az eredménye: a bőrödön is tükröződik az étkezésed minősége.

A száraz bőr lehet szezonális probléma, vagy valamilyen mellékhatás, pl. ha túl sok forró fürdőt veszel, vagy túl forró vízben zuhanyozol, akkor könnyen berepedezhet tested kültakarója.

Azonban ennél jóval gyakoribb, hogy helytelen étkezési szokások állnak a háttérben.

A folyadékpótlás ugyanis nem csak abból áll, hogy elegendő vizet iszol, hanem abból is, hogy megfelelő minőségű ételeket fogyasztasz.

Nem véletlen, hogy a napi folyadékfogyasztásba beleszámít a leves, vagy éppen a gyümölcsök és zöldségek létartalma – ezek ugyanúgy hidratálják a szervezetedet, mint a víz.

Persze csak akkor, ha rendszeresen a tányérodra kerülnek, és nem fogyasztasz egész nap készételeket.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv