5+1 káros külső elváltozás, amit a stressz okoz a testeden

Nagy Niki
Írta: ,

A stressz korunk népbetegsége, szinte nem is találkozni olyannal, aki valamilyen szinten ne szenvedne tőle. Az okait most nem fogjuk kutatni, csak a tüneteit: a belső elváltozásokon, magas vérnyomáson, fejfájáson, emésztési problémákon kívül ugyanis külső jelei is vannak annak, hogy sokat stresszelsz. Ha ezeket tapasztalod magadon, gyanakodhatsz, hogy a szervezeted rosszul kezeli az életviteleddel járó megpróbáltatásokat.

1. Táskás szemek

A sok stressz azt eredményezheti, hogy kevesebbet alszol, ami egyenes út a táskás és karikás szemekhez, ez valószínűleg egyáltalán nem meglepő. Ilyenkor a szervezeted visszatartja a szemed körüli folyadékot, és a helyzet rosszabb lehet akkor, ha hason alszol, mert így még a gravitáció is hozzásegít a problémához.

2. Száraz, fakó arcbőr

A stresszes ember általában kevesebb vizet és több teát vagy kávét fogyaszt. Még ha úgy érzed is, hogy eleget hidratálsz, a napi három-négy kávé, amit megiszol, vízhajtó hatású, ami azt jelenti, hogy hiába iszod azt a vizet, a szervezetedből kikerül, mielőtt az használni tudná. Ez pedig egyenes út a fakó, száraz, élettelen arcbőrhöz. Tudatosan figyelj a vízivásra, és próbáld meg csökkenteni a koffeinfogyasztásodat!

3. Pattanások

Mindegy, milyen bőrproblémával küzdesz, a stresszhormonok hatására biztosan extra erősséggel fog előjönni az arcodon: észreveheted, hogy pattanásosabb vagy, vagy az ekcémád újra és újra kiújul. Az akné oka két dolog lehet: a megemelkedett kortizolszint a többi hormonodat is kibillenti az egyensúlyából, a jó és rossz bélbaktériumok egyensúlyának felborulása pedig az arcodon is meglátszik.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv