Koronavírus: 5 helyzet, amikor NE használj fertőtlenítő törlőkendőt

Zabolai Margit
Írta: ,
Koronavírus: 5 helyzet, amikor NE használj fertőtlenítő törlőkendőt

Kép forrása: adam_r/depositphotos.com

A fertőtlenítő törlőkendők használata kényelmes, ráadásul biztonságérzetet is ad, a szakértők azonban figyelmeztetnek: a túlhasználásukkal fölöslegesen teheted ki mindenféle kemikáliáknak a családodat és elősegítheted az ellenállóbb baktériumok kifejlődését is. Tartsd észben, hogy a legtöbb esetben az egyszerű szappan és meleg víz is elegendő, de még ha a fertőtlenítő törlőkendők használata mellett döntesz is, akkor is kerüld el őket az alábbi esetekben.

Egyszerű és kényelmes a használata, és vannak felületek, ahol tényleg indokolt a baktériumölő hatás is, mégis, ha teheted, használj inkább tisztítószert és mosható törlőruhát az otthoni felületek megtisztításához, hiszen az eldobható fertőtlenítő törlőkendők elképesztő mennyiségű szemetet termelnek.

Az eldobható törlőkendőket tartogasd inkább utazásra, vagy olyan alkalmakra, amikor nincs alkalmad tisztítószerrel és törlőruhával meg tiszta vízzel takarítani.

Ha pedig valami miatt mégis az eldobható fertőtlenítő törlőkendő mellett döntesz, akkor is mellőzd a használatukat az alábbi felületeken.

Minden szülő tisztán és biztonságosan szeretné tudni a gyermekei játékait, de a fertőtlenítő törlőkendő – hacsak nincs kimondottan erre vonatkozó kitétel a csomagoláson – nem alkalmas a gyermekek játékainak megtakarítására, mert mindenféle vegyszereket hagyhat maga után, a kicsik pedig játék közben előszeretettel veszik szájukba a játékaikat, vagy megfogják a játékaikat és utána a szájukba nyúlnak.

A szappanos, meleg vizes átmosás után a játékok éppen olyan tiszták lesznek, sőt némelyiket még a mosogatógépbe is beteheted, tisztán és vegyszermentesen kerülhetnek vissza a játéktartó dobozba.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv