Te is rágod a körmöd? Még jól is járhatsz vele!

Nagy Niki
Írta: ,

Távol álljon tőlem, hogy bárkit körömrágásra biztassak, de ha már van egy ilyen rossz szokásod, próbáljuk meg a jó oldalát megfogni: kutatások kiderítették, hogy azok, akik gyerekkorukban és fiatal felnőtt éveik alatt rágják a körmüket, kevésbé hajlamosak az allergiára.

Nem egyszerű leszokni Kép forrása: bingbangnyc.com

A körömrágás egy olyan ördögi szokás, amiről egyáltalán nem egyszerű leszokni – főleg gyerekkorban, amikor aztán nincs az a keserű körömlakk, ami megállítaná az ember lányát abban, hogy az ujjai végét egye.

Ez egy olyan kényszercselekvés, ami egy idő után annyira beivódik a mindennapjaidba, hogy szinte önkéntelenné válik. Egészen mostanáig pedig semmi pozitív hatásáról nem hallottunk, egy friss kutatás azonban kiderítette, hogy mégis van benne valami jó.

Elég komoly kutatás készült

Új-Zélandon nem kevesebb, mint ezer embert figyeltek meg a hetvenes évekbeli gyerekkoruk óta, egészen felnőtté válásukig, és allergiateszteket végeztek rajtuk. Az ezer emberből volt jócskán olyan, aki rágta a körmét, sőt, aki gyerekkorában az ujját is szopta.

Kiderült, hogy ezek közül sokkal kevesebben voltak allergiások a macska- és kutyaszőrre, az atkára, vagy a levegőben terjengő gombafélékre. A rossz gyerekkori szokásoknak legalább ennyi hasznuk volt – kicsit immunisabbá tették őket az allergiára.