Vezesd be a mindennapjaidba a kombucha teát – Nem fogod megbánni

Nagy Niki
Írta: ,

Nagyjából hetente jelennek meg újabb és újabb csodaszerek a piacon, és nagyon nehéz megválogatni, hogy közülük vajon melyik lehet az, amelyik tényleg tesz is valamit az egészségünkért. A kombucha történetesen ilyen, és nem csak üres humbug – persze az emberi szervezet nagyon szépen működik nélküle is, de sokat segíthet az egészségmegőrzésben, ha fogyasztjuk. Ezek a legnagyobb előnyei ennek a furcsa nevű, furcsa színű teának.

A kombucha probiotikum

A furcsa nevű ital egy gombafajta felhasználásával készül, és gyakorlatilag egy olyan táplálékkiegészítő, amely az emberi szervezet, és főként az emésztés számára hasznos baktériumokat tartalmaz.

Ezzel persze nincs egyedül, rengeteg más forrásból is be tudunk vinni a probiotikumokat a szervezetünkbe, de az biztos, hogy a kombucha az egyik legfinomabb formája – és főleg hasznos azoknak, akik nem fogyasztanak például tejtermékeket, mivel a legtöbb probiotikumban gazdag étel ezekből készül.

Magas az antioxidáns-tartalma

Az antioxidáns az elmúlt években nagyjából olyan szó lett, amit ha valamire rámondtak, máris sokkal egészségesebbnek hittük – pedig tényleg szüksége van rá a szervezetünknek, méghozzá azért, hogy a szabadgyökök kialakulását a minimumra csökkentse. A házipatika megfogalmazása szerint bizonyos fizikai és kémiai behatásokra, vérellátási zavarokra a testünket felépítő óriásmolekulákból (fehérjék, nukleinsavak, stb.) atomok, kisebb atomcsoportok válnak le. Ezzel kémiailag rendkívül aktív szabad kötőhelyek, úgynevezett szabadgyökök keletkeznek. Ezek a környezetükkel azonnal reakcióba lépnek és az óriásmolekulák károsodását, átrendeződését váltják ki. Az antioxidáns-tartalmú ételekkel és italokkal ezek ellen harcolhatunk.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz