5+1 biztos jele annak, hogy érzékeny vagy a koffeinre

Szirák Viki
Írta: ,

Emberek milliói indítják a napot egy erős kávéval, hogy éberebben tudjanak nekivágni a munkának és a tennivalóknak. De sokan mások választják a teát vagy az energiaitalt, ugyanebből az okból kifolyólag. De mi van akkor, ha te azon kapod magad, hogy a koffein fogyasztása után rosszullét tör rád? Könnyen lehet, hogy ebben az esetben érzékeny vagy erre a hatóanyagra, az alábbi jelek pedig csak még inkább alátámasztják ezt!

Nyugtalanak lesznek az éjszakáid Kép forrása: wishwishwish.net

Míg egyesek a kávétól éberebbé válnak, addig te túlságosan is felpörögsz tőle érzékenység esetén.

Ez a nyugtalan láb szindróma kialakulásához vezethet: ilyenkor folyamatos ingert érzel arra, hogy mozgasd a lábad, ami jelentősen zavarja a nyugodt pihenést.

Arról nem is beszélve, hogy a koffeinérzékeny emberek gyakran számolnak be álmatlanságról, még akkor is, ha már órák elteltek az utolsó kávé fogyasztásától számítva.

Szívdobogásérzésed támad Kép forrása: designcollector.net

Ha egy csésze kávé után rögtön erősebben érzed a szíved dobogását, nagy az esélye annak, hogy érzékeny vagy a benne található hatóanyagra!

Ilyenkor nem csak a szívdobogásérzésed lehet erősebb, de akár zavartalanul verni kezdhet, vagy pedig azt tapasztalhatod, hogy felgyorsul a dobbanások üteme.

Ha ehhez mindemellett magasabb vérnyomás is társul, az szintén az érzékenység egyik jele lehet.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz