Kerüld el a felfázást a nyaralás alatt is! (x)

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Vakáció alatt általában kissé lazábban kezeljük a dolgokat, felhagyunk szigorúbb szokásainkkal, és a nyaralásra hangolódva eszünkbe sem jut, hogy bármi is elronthatja a felhőtlennek ígérkező napokat. Pedig a vízpart, a strandok, esetleg az intenzívebb szexuális élet veszélyes kombináció lehet a hólyaghurutra amúgy hajlamosabb lányoknál.  Mert felfázni nyáron is nagyon könnyen lehet! Ugye Te sem akarod, hogy az apartman mosdójában görnyedve töltsd el azt a kevéske értékes szabadságot? Apró, egyszerű trükkökkel elkerülheted a fájdalmas tüneteket!

Romantikus estékre, éjszakákra:

- Csábító üldögélni a kedveseddel egy csillagfényes éjszakán, a vízparton, de hosszú ücsörgés a kicsit nyirkos köveken másnapra megbosszulhatja magát!  Akkor is rosszul járhatsz, ha a hűvösre forduló éjszakában sokáig időztök egy kerthelységben. Ilyenkor legalább egy vékony kardigánt tekerj a derekad köré, vagy ülj párnára!

- Gondolj a higiéniára „előtte” és „utána” is:

  • Zuhanyozz le, mosd át alaposan az intim területeket.
  • Szex után irány a mosdó - a hólyag tökéletes kiürítése azért szükséges, hogy az esetleg bejutott kórokozókat „kimossuk” onnan.

A strandon, vízparton:

 - A klóros víz, illetve a sós tenger és a homok károsíthatja az intim területek nyálkahártyáját, ezért úszás után célszerű azonnal lezuhanyozni!

- Fürdőzés után cseréld le a nedves fürdőruhát!

- Ne kockáztass: ha mindenképpen rá kell ülnöd, akkor a strandon lévő WC ülőkéjét használat előtt több réteg papírral terítsd le!

- Igyál sok ásványvizet és fogyassz lédús, magas víztartalmú gyümölcsöket, hiszen a nyári hőségben erősebben izzadunk,  az így elveszített folyadékot feltétlenül pótolni kell! Pláne, ha még alkoholt is iszol!  Ez utóbbit csak mértékkel: vízhajtó hatású, ezért minden pohár mellé érdemes innod egy pohár ásványvizet is!

De ha mégsem kerül el a hólyaghurut…

Urzinol bevont tabletta

…és sürgető vizelési ingered támad, a hólyagban érzett égő érzés, vagy fájdalmas görcsök teszik kínzóvá a pisilést, nincs mit tenni: irány a patika, komolyabb esetben az orvos.

Szerencsére a gyógyszertárban recept nélkül is elérhetőek a tünetek csillapítására szolgáló szerek.  Az egyszerű felfázás korai, enyhe tüneteire jelent gyors segítséget a medveszőlőlevél kivonatát tartalmazó  Urzinol tabletta*. A panaszok akár egy-két napon belül is megszűnhetnek, de ettől függetlenül legalább 4 napig ajánlott szedni a gyógyszert! Ilyenkor fokozottabban ügyelj a fenti praktikák betartására is!

Ha már itt a baj, semmiképp se vedd „lazán”! Ha véres vizelet, vagy deréktáji fájdalom, esetleg láz társul az előbb felsorolt tünetekhez, feltétlenül keress egy orvost!


* Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

(x) fizetett hirdetés