Ezt teszi a kávé a testeddel valójában – Karcsúsít, de árt a csontoknak

Sándor Alexandra
Írta: ,
Ezt teszi a kávé a testeddel valójában – Karcsúsít, de árt a csontoknak

A fekete nedű pozitív és negatív egészségügyi hatásait is elsősorban a kávébabból származó koffeinnek köszönheti. Habár felpörgeti az agyat és az anyagcserét, már egyetlen csészényitől is száz fölé szökhet a pulzusod, ráadásul a csontritkulás, illetve a bélproblémák kockázata is növekszik.

A kávé megemeli a pulzusodat

Már egyetlen csészényi italtól száz fölé szökhet a pulzusod akár egy óra hosszára – noha ez az érték 60 és 80 között számít optimálisnak.

A gőzölgő fekete a vérereket is összehúzza, tehát vérnyomásnövelő hatása van. Amennyiben egészséges vagy, természetesen nem lesz bajod emiatt, sőt akár energikusabbnak is érezheted magadat.

Sőt, ésszerű keretek között fogyasztva még az érelmeszesedés kockázatát is csökkentheted a kortyolásával.

Ha viszont szívelégtelenségben szenvedsz, vagy magas a vérnyomásod, extra terhelésnek teszed ki vele a szívedet, aminek sajnos rossz vége lehet.

A kávé felpörgeti az agyadat

A mérsékelt kávéfogyasztás akár ötödével csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát, mivel a koffein segít meggátolni az agyi érelmeszesedést, továbbá a betegséggel összefüggésbe hozható speciális fehérjék termelődését.

Sőt, a koffein mellett a kávé antioxidánsai is csökkentik az agyban lévő esetleges gyulladásokat, főleg a memóriával összefüggésben álló régiókban.

A védő hatást elsősorban azok élvezhetik, akik naponta 3-5 csésze kávét isznak. 

Te mennyit kortyolsz egy nap, és rád milyen hatással van?

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!