Kasvirág, az immunerősítő gyógynövényünk

Írta: ,
A hűvösebb idők beköszöntével különös figyelmet kell fordítani immunrendszerünk fokozott erősítésére. Erre az egyik legjobb és legnépszerűbb természetes gyógynövényünk a lilás szirmú echinacea, azonban hatása ennél sokkal szélesebb körre is kiterjed. Tudd meg, pontosan melyek ezek!
A népszerű echinacea

1/7 A népszerű echinacea

A herbáriák polcai szerencsére roskadásig tele vannak kasvirág kivonatot tartalmazó készítményekkel. Mindegy, hogy cseppek, tabletták, vagy cukorkák formájában fogyasztjuk ezt az értékes növényt, minden esetben kifejti áldásos hatásait.
Magának a virágnak két típusa van, az egyik észak-amerikai, a másik kelet-európai. Ugyanazon tulajdonságokkal rendelkeznek, a különbség csupán szirmaik elhelyezkedésében van.
Nátha, influenza ellen

2/7 Nátha, influenza ellen

A természetes gyógymódok követői közül kevesen vannak olyanok, akik ne ismernék ennek a fantasztikus növénynek megfázás elleni hatását. Sok gyógyszertári készítményben is megtalálható, nem hiába, ugyanis többek között egyfajta antibiotikumként viselkedik, így felveszi a harcot a káros mikroorganizmusok ellen.
Ezen kívül csökkenti a szervezetben lévő gyulladást, a benne lévő poliszaharidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Alkalmazható megelőzésként és kúrálásként is.
Rákellenes hatás

3/7 Rákellenes hatás

Kutatók megállapították, hogy ennek a csodanövénynek figyelemre méltó a rákellenes hatása is. Főleg a leukémia és a vastagbélrák ellen hatásos, így a kemoterápiát gyakran kombinálják vele a lelkiismeretesebb szakemberek, mivel segíti a tumor méretének csökkenését.
Stabilizálja a fehérvérsejtek számát, így mérsékelhető vele a kemoterápia szervezetromboló hatása, ezért jobb közérzetet biztosít a kezelések alatt és után.
Természetes fertőzésgátló

4/7 Természetes fertőzésgátló

Mint már említettük, ez az elixír segít megelőzni, illetve legyőzni az influenzát- viszont nem csupán erre a vírusra terjed ki hatása, ugyanis a szervezetünkben lakó legtöbb káros mikroorganizmus pusztulását is segíti.
Legyen az baktérium, vírus, esetleg gomba, echinacea kúrával gyors és hosszan tartó eredményt érhetünk el, így meglehet, rendszeres fogyasztásával betegségek nélkül átvészelhetjük az ősz és a tél egészségünkre gyakorolt megpróbáltatásait.
Rovarcsípésre, bőrsérülésekre

5/7 Rovarcsípésre, bőrsérülésekre

Régen, az indiánok is felfedezték az echinacea jótékony hatásait. Sokszor használták például rovarcsípésekre és különböző sérülésekre is borogatásként, mivel meggátolja a gyulladást, megelőzi az elfertőzéseket, sőt, mindemellett a fekélyek kezelésénél is hatásos!
Elvileg a törött csontok gyorsabb összeforrását is segíti, bár igaz, ez a tulajdonsága egyértelműen még nem bizonyított.
Candida ellen

6/7 Candida ellen

Egyre több ember életét keseríti meg a candida gombás fertőzése. Tünetei igen széleskörű panaszokat okoznak, kezdve az állandó fáradtságérzéstől, a gyomorbántalmakon át a visszatérő hőemelkedésig.
Sokszor csupán egy bizonyos diétával kezelik, azonban megfigyelések szerint ha ezt kiegészítjük echinacea kúrával, akkor sokkal hamarabb búcsút inthetünk ennek a kellemetlen betegségnek.
Kozmetikai felhasználása

7/7 Kozmetikai felhasználása

Az esetek többségében a gyógynövények nem csak belsőleg, de külsőleg is kifejtik áldásos hatásaikat. Az echinacea fertőzésgátló tulajdonsága révén igazán eredményesen kezeli a pattanásos, gyulladt pattanásos bőrt, mivel sokszor az immunrendszer gyengesége is hozzájárul ezekhez a kellemetlen bőrhibákhoz.
Használhatod arclemosóként, vagy tonikként úgy, hogy rácsepegtetsz belőle egy keveset egy vattapamacsra, majd finoman átdörzsölöd vele az arcodat. Ezáltal egyrészt eltávolítod a szennyeződéseket, másrészt lehúzod a gyulladásokat is, ráadásul még igen jól hidratál és táplál is!
Az elmúlt évek azt mutatják, egyre többen fordulnak a természetes gyógymódokhoz. Szerencsére ez a tendencia egyre inkább emelkedik, nem is csoda, hisz’ a föld adta elixírekkel gyakran eredményesebben kúrálhatóak különböző betegségek, mint a gyógyszertári készítményekkel.