Kasvirág, az immunerősítő gyógynövényünk

Írta: ,
A hűvösebb idők beköszöntével különös figyelmet kell fordítani immunrendszerünk fokozott erősítésére. Erre az egyik legjobb és legnépszerűbb természetes gyógynövényünk a lilás szirmú echinacea, azonban hatása ennél sokkal szélesebb körre is kiterjed. Tudd meg, pontosan melyek ezek!
A népszerű echinacea
A herbáriák polcai szerencsére roskadásig tele vannak kasvirág kivonatot tartalmazó készítményekkel. Mindegy, hogy cseppek, tabletták, vagy cukorkák formájában fogyasztjuk ezt az értékes növényt, minden esetben kifejti áldásos hatásait.
Magának a virágnak két típusa van, az egyik észak-amerikai, a másik kelet-európai. Ugyanazon tulajdonságokkal rendelkeznek, a különbség csupán szirmaik elhelyezkedésében van.
Nátha, influenza ellen
A természetes gyógymódok követői közül kevesen vannak olyanok, akik ne ismernék ennek a fantasztikus növénynek megfázás elleni hatását. Sok gyógyszertári készítményben is megtalálható, nem hiába, ugyanis többek között egyfajta antibiotikumként viselkedik, így felveszi a harcot a káros mikroorganizmusok ellen.
Ezen kívül csökkenti a szervezetben lévő gyulladást, a benne lévő poliszaharidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Alkalmazható megelőzésként és kúrálásként is.